Search
Close this search box.
Search

Siemens Healthineers lanceert nieuwe toevoegingen PEPconnect

Als onderdeel van zijn portfolio virtuele trainingsprogramma’s introduceert Siemens Healthineers nieuwe toevoegingen aan PEPconnect (Personalized Education Plan). PEPconnect is een online platform met daarop meer dan 7.000 trainings- en opleidingsmodules voor zorgprofessionals.

Tot de nieuwe uitbreidingen van PEPconnect behoren een gepersonaliseerd dashboard waarmee de samenwerking en communicatie met andere professionals wordt verbeterd en PEPconnections2, een premium-abonnement voor virtuele trainingsdiensten.

PEPconnections maakt het mogelijk om leerplannen te ontwerpen, beheren, toe te wijzen en te beheren voor online trainingsprogramma’s voor diverse werkgroepen in ziekenhuizen en laboratoria. Het platform is open biedt derhalve niet alleen programma’s aan van Siemens zelf.

Volgens Siemens moeten de uitbreidingen ervoor zorgen dat de oplossing tot nog meer kostenbesparing en efficiency zal leiden bij medische instellingen. Begin dit jaar voegde Siemens Healthineers, het voormalig Siemens Healthcare, nog duizend nieuwe modules toe aan zijn platform waardoor het totaal op 7.000 uitkwam. PEPconnect is beschikbaar in de talen Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Koreaans en Japans en wordt wereldwijd door zo’n 200.000 zorgprofessionals gebruikt.

Siemens Healthineers Digital Ecosystem

PEPconnect werd in 2015 gelanceerd als onderdeel van Siemen’s Personalized Education Plan, dat in 2011 op de markt verscheen. PEP werd destijds door Siemens omschreven als het eerste gepersonaliseerde online platform waarop medische professionals in een virtuele omgeving ondersteuning krijgen via een groot aanbod van opleidings- en trainingsmodules.

Met zijn oplossingen heeft Siemens Healthineers de ambitie om een ecoysteem voor slimme zorg op te tuigen. In april voegde het bedrijf nog twee nieuwe partners toe aan dit ecosyteem, Ebit en HeartFlow. Begin dit jaar zegden ook onder andere Arterys, Dell EMC, SecondOpinions.com, Stroll Health, SyntheticMR, 3D Slicer, TMC, USARAD en Viewics toe applicaties en technologieën voor het Siemens Healthineers Digital Ecosystem te gaan leveren.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?