SKB breidt digitale zorg via BeterDichtbij uit

Op 1 november zet het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) een nieuwe stap op weg naar digitale zorg dichtbij huis. Patiënten die onder behandeling zijn bij een van de poli's van het ziekenhuis kunnen vanaf dan gratis gebruik maken van de BeterDichtbij app. Die stelt hen in staat om direct vanuit huis of onderweg, niet spoedeisende, vragen te stellen, of te beeldbellen met hun zorgverleners.

Het SKB heeft voor deze nieuwe stap op weg naar meer digitale zorg dichtbij huis de overeenkomst met BeterDichtbij uitgebreid. Vanaf 1 november ontvangen patiënten van het ziekenhuis via SMS en e-mail een uitnodiging om de app van BeterDichtbij te downloaden en installeren. In de periode tot 1 november roept het SKB alle patiënten op om hun e-mailadres en telefoonnummer te controleren in Mijn SKB.

“Dankzij BeterDichtbij kunnen we onze vertrouwde, regionale zorg ook digitaal aanbieden. Dat is heel belangrijk, omdat wij hierdoor nóg dichter bij onze patiënten zijn. Op het moment dat het hen uitkomt. Zo wordt veilig digitaal contact met het ziekenhuis nóg makkelijker”, zegt Inge de Wit, bestuurder van Streekziekenhuis Koningin Beatrix.

Digitale zorg dichtbij huis

Het gebruik van de BeterDichtbij app is veilig en kan overal en op ieder moment van de dag. Dat kan door een bericht of vraag te sturen, via de app. Daarnaast is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een foto mee te sturen. Patiënten ontvangen binnen drie werkdagen een reactie.

“Het grootste voordeel van een bericht van patiënten via BeterDichtbij, is dat deze sneller bij de juiste persoon terechtkomt dan via telefonisch contact. Daardoor kunnen wij ze meestal sneller beantwoorden”, vertelt Petra. Zij is verpleegkundig coördinator van de polikliniek Dermatologie.

Uiteraard zal de betreffende zorgverlener altijd overwegen of een bezoek aan het ziekenhuis noodzakelijk is. Patiënten die liever een afspraak maken in het ziekenhuis, blijven natuurlijk welkom. Voor meer informatie over BeterDichtbij in het SKB kunnen patiënten terecht op een speciale webpagina van het ziekenhuis.

Uitbreiding BeterDichtbij

Het gratis ter beschikking stellen van de app voor patiënten die onder behandeling zijn bij een polikliniek is een uitbreiding op het gebruik van BeterDichtbij. Vorig jaar startte het SKB al met het gebruik van de beeldbelfunctie van de app. Een beeldbelafspraak kan een afspraak in het ziekenhuis soms vervangen. Daardoor hoeven patiënten niet altijd naar het ziekenhuis te komen. Dit scheelt reistijd en soms ook reiskosten.

Doordat patiënten nu ook berichten kunnen sturen via de app wordt een ‘nadeel’ opgelost waar het ziekenhuis sinds het aanbieden van beeldbelafspraken af en toe tegenaan liep. “We merken dat oudere patiënten het soms lastig vinden om tijdens een beeldbelafspraak de digitale agenda erbij te pakken. Ze zijn bang om per ongeluk de afspraak te beëindigen. Ik vraag dan om na afloop een berichtje te sturen via BeterDichtbij, zodat we een afspraak kunnen plannen. Dat werkt heel goed”, aldus Petra.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
corona
ChatGPT kan helpen om vaccinatiegraad te verhogen  
Volg jij ons al?