Search
Close this search box.
Search

SmartMed koopt branchegenoot CareSoft

SmartMed heeft branchegenoot CareSoft overgenomen. Beide ondernemingen leveren softwaresystemen voor apotheken. Sinds 14 juni worden alle CareSoft-activiteiten op het gebied van het ontwikkelen en onderhouden van softwaretoepassingen voor de apothekersmarkt uitgevoerd als onderdeel van SmartMed, zo laat deze onderneming weten.

Volgens SmartMed past de overname binnen de strategie van het bedrijf om een modern en innovatief softwareplatform te realiseren dat zich geheel specialiseert in oplossingen voor het domein van medicatiemanagement. SmartMed werkt met een cloudgebaseerd platform dat een toekomstgerichte totaaloplossing moet bieden voor het managen van medicatie door artsen, verpleging en de ziekenhuisapotheek.

CareSoft verder onder eigen naam

CareSoft levert al langere tijd een AIS (Apotheek Informatie Systeem) voor de openbare apothekersmarkt. Vooralsnog blijft CareSoft onder haar eigen naam opereren. Rianne Wubs, CEO CareSoft, verwacht dat de overname er voor zal zorgen dat het product en team van CareSoft een toekomst behoudt in de Nederlandse apothekersmarkt. “Door de overname wordt de gebruikers van CareSoft niet alleen continuïteit geboden, maar ook een strategie en ontwikkelplan.”

Volgens Ywe ten Kate, SmartMed, hebben apothekers behoefte aan efficiënte bedrijfsvoering en logistiek. “Tegelijkertijd zoeken zij naar manieren om de ontwikkeling van farmacotherapeutische zorg rond patiënten te verbeteren. Thema’s als de samenwerking tussen verschillende zorgverleners en medicatieveiligheid in de regio spelen hierbij een rol.”

Verdere ontwikkeling AIS

Om deze combinatie te bieden, werkt SmartMed naar eigen zeggen verder aan de ontwikkeling van een modern, toekomstgericht softwareplatform. De overname van CareSoft, inclusief de wensen en ervaringen van de CareSoft-gebruikers, moeten een belangrijke bijdrage aan het realiseren van dit doel leveren. Door de overname groeit SmartMed naar ruim 40 medewerkers.

SmartMed werd twee jaar geleden opgericht. Afgelopen mei maakte Gelre Ziekenhuizen (Apeldoorn, Zutphen) bekend dat het met het medicatiemanagementsystem van de aanbieder gaat werken. De ziekenhuizen kunnen zo voortaan het hele medicatieproces rondom de patiënt centraal aansturen en uitvoeren.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Volg jij ons al?