SpeakUp neemt voorschot op afschaffen roaming tarief EU

Internationaal bellen en internetten voor klein bedrag bij Nederlandse operator Enschede

Vooruitlopend op het afschaffen van de roaming tarieven in landen van de Europese Unie eind 2015, komt de Nederlandse telecom operator SpeakUp met een speciaal abonnement dat het mogelijk maakt om voor een klein bedrag in heel de EU te internetten, bellen en sms’en.  Met de dienst ‘Roam Like Home’ maakt SpeakUp nu al een einde aan de roaming tarieven die binnen de EU worden gehanteerd.

Sinds juli 2014 zijn die tarieven volgens de nieuwe EU-regels verlaagd. Vooral de maximumprijs van internetten in het buitenland is stevig verlaagd van 54 naar 24 cent per MB. Eurocommissaris Neelie Kroes heeft al jaren het doel om roaming tarieven af te schaffen. Dat betekent dat mensen in de hele EU kunnen bellen, sms’en en internetten voor hetzelfde tarief als ze in hun eigen land betalen. Het Europarlement heeft daar al mee ingestemd en als ook de Europese Raad het plan goedkeurt zullen roaming tarieven in alle EU-landen op 15 december 2015 helemaal afgeschaft zijn.

SpeakUp wil daar echter niet op wachten. ‘Roam Like Home’ is een EU-abonnement waarvoor klanten slechts vijf euro per maand extra betalen, bovenop hun huidige abonnement. Voor dat bedrag kunnen ze, gewoon binnen hun eigen bundel, altijd en overal in de hele EU bellen, sms’en of data verbruiken. Daarmee laat SpeakUp klanten zorgeloos bellen, sms’en en internetten terwijl ze in het buitenland zijn.

Veel operators hebben add-on bundels waarmee mensen ook voor een bepaald bedrag hun mobiele telefoon kunnen gebruiken in het buitenland. Het verschil met het ‘Roam Like Home’ abonnement van SpeakUp is dat het veel meer gemak met zich meebrengt. Klanten hoeven namelijk dan niet meer ad hoc iets aan te schaffen. Bovendien is het bij standaard bundels zo dat klanten goed in de gaten moeten houden of ze niet over hun limieten heen gaan. Want daarna betalen ze vaak het maximale tarief.

Bij ‘Roam Like Home’ blijven dezelfde voorwaarden en tarieven van kracht die in Nederland ook geldig zijn. SpeakUp BV is een in 2003 opgerichte telecom operator, gespecialiseerd in diensten met toegevoegde waarde en bijbehorende ontwikkelingen op het gebied van VoIP technologie en vast-mobiel integratie. Het bedrijf is geënt op de zakelijke markt.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
corona
ChatGPT kan helpen om vaccinatiegraad te verhogen  
Volg jij ons al?