Search
Close this search box.
Search

‘Spelen met de zorg van morgen’

Als in 2020 iedereen online consulten kan houden met zijn zorgverlener, dan ontstaat er veel meer concurrentie tussen zorgverleners. Zorgverleners moeten daarom goed zichtbaar zijn, goede marketingtools inzetten, maar natuurlijk ook goede zorg leveren. Dit is een van de scenario’s uit het trendboek ‘Spelen met de zorg van morgen’ dat TrendITion dinsdag 17 maart publiceert.

TrendITion publiceert trendboek eHealth in de eerste lijn

In ‘Spelen met de zorg van morgen’ schetst TrendITion relevante eHealth-trends in de eerste lijn. Deze zijn online zorgconsulten, online psychische hulp, online beoordelingen, domotica, populatiemanagement in de wijk, zelfmetingen en het persoonlijk gezondheidsdossier. De auteurs beschrijven van elke trend wat de impact kan zijn op het zorgproces. Dit doen ze op basis van de huidige status, factoren die de ontwikkeling kunnen versnellen en factoren die de ontwikkeling kunnen vertragen.

TrendITion
TrendITion is een samenwerkingsverband van Nictiz, het expertisecentrum voor standaardisatie en eHealth, en het Radboud REshape Center for Innovation. TrendITion geeft via trendanalyses, onderzoek en berichtgeving inzicht in wat er aan eHealth is, komt en gaat. Het trendboek bundelt relevante trends in de eerstelijnszorg en daagt de lezer uit om na te denken over de impact die trends hebben op het zorgproces. 

Meepraten
Met dit trendboek wil TrendITion een discussie op gang brengen over de impact van digitale ontwikkelingen op de eerstelijnszorg en hoe deze ontwikkelingen de rol van zorgverleners en patiënten veranderen. TrendITion houdt op 30 april een interactieve meetup. Meepraten kan ook op twitter via hashtag #trendboek en op de LinkedIn groep van Nictiz.

Zie voor meer informatie: www.nictiz.nl/trendboek.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Hersenatlas
Zwaartekracht-subsidie voor hersenatlas en het lot van eiwitten
Aneurysma
Nieuwe betrouwbare methode om aneurysma’s te volgen
leerling-verpleegkundigen
Albert Schweitzer succesvol met behoud leerling-verpleegkundigen
Databeschikbaarheid
Betere zorg dankzij goede databeschikbaarheid
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Volg jij ons al?