Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
2 september 2016
Artikel delen

Spelletje op een Tablet kalmeert net zo goed als medicijnen!

Uit onderzoek dat tijdens het wereldcongres voor anesthesisten in Hong Kong werd gepresenteerd is gebleken dat het gebruik van een Tablet voor een operatie net zo kalmeert als kalmerende medicijnen. Het onderzoek vond plaats in het academisch ziekenhuis in Lyon en werd gehouden onder 100 kinderen en hun ouders. 20 minuten voorafgaand aan de narcose kreeg de ene helft het middel Midazolam toegediend en de andere helft mocht op een tablet een spelletje spelen.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De kinderen en hun ouders werden op vier momenten getest op hun gevoel van angst. Allereerst bij binnenkomst, vervolgens bij het gescheiden worden van de ouders, daarna in de operatiekamer (met uitzondering van de ouders die er in deze fase niet bij waren) en tenslotte achteraf in de post anesthesie care unit (PACU). Ook de verpleegkundigen konden aangeven op een schaal van één tot tien hoe zij het onder narcose brengen hebben ervaren.

Geen verschil in stress

De psychologen kwamen vervolgens na analyse van alle ondervragingen tot de conclusie dat
zowel de kinderen die het medicijn kregen toegediend, als de kinderen die de Tablet als medicijn kregen evenveel angst vertoonden. Opmerkelijk is wel dat zowel de ouders van de kinderen als de medici die het medicijn toedienden aangaven dat de procedure bij de kinderen met de Tablet prettiger verliep dan de groep die het medicijn kregen.

De conclusie van de onderzoekers is dan ook dat het gebruik van Tablets en andere mobiele apparaten een goede niet-medicinale oplossing is om stress en angst bij zowel kinderen als hun ouders te verminderen.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen