St Jansdal en Siemens Healthineers sluiten deal diagnostische beeldvorming

20 december 2018
Ondertekening-Siemens-StJansdal-Medische-beeldvorming-31
Innovatie
Nieuws
In het St Jansdal in Harderwijk wordt een tweede MRI geplaatst, een nieuwe interventie-hartkatherisatiekamer gerealiseerd en komt er een nieuwe PET/CT-scanner, aldus een persbericht. Patiënten hoeven nu volgens het ziekenhuis niet meer uit te wijken naar andere ziekenhuizen voor complexere diagnostische beeldvorming, zoals onderzoek naar hart- en vaatziekten en kanker.

Epic in gebruik in Lelystad

Het St Jansdal laat in de ziekenhuisvoorziening in Lelystad de huidige apparatuur vervangen door een nieuwe MRI en CT. Het vervangingsproces zal direct bij de overname in maart 2019 starten. Dat zal volgens het ziekenhuis kwalitatief hoogwaardige diagnostiek dichtbij de patiënt brengen. Verder investeert het St Jansdal op de vestiging in Lelystad in ICT door hier het elektronisch patiëntendossier van Epic in gebruik te nemen. De afdeling Radiologie in Harderwijk wordt verbouwd om de mogelijkheden voor diagnostische beeldvorming te kunnen uitbreiden en vervangen. Naar verwachting start de bouw in het voorjaar van 2019 en vindt afronding in de zomer plaats. Behalve de afdeling Radiologie wordt in Harderwijk de poliklinische OK, intensive care en CCU gerenoveerd.

Uniformiteit diagnostische beeldvorming

Peter van Vierzen, radioloog in het St Jansdal, noemt de overeenkomst met Siemens Healthineers een mooie stap voorwaarts om betere zorg te kunnen leveren en ontwikkelingen van het vak mogelijk te maken. “Alle moderne diagnostische onderzoekstechnieken zijn nu beschikbaar in het St Jansdal voor het stellen van de juiste diagnose en voor het starten van de beste behandeling.” Omdat de apparatuur hoofdzakelijk van dezelfde leverancier af komt, is een ander voordeel uniformiteit in de bediening van de apparatuur en het genereren van de beelden met uniformiteit in de afhandeling en de opslag van de verkregen onderzoeken. Volgens Arend Jan Poelarends, financieel directeur St Jansdal, biedt een meerjarige overeenkomst met Siemens Healthineers ook het voordeel van flexibiliteit in het snel kunnen opschalen als dat nodig is. “Dat is in de afgelopen periode al erg belangrijk gebleken. Het hebben van een betrouwbare partner voor zowel laboratorium- als beeldvormende diagnostiek geeft ons rust en financiële zekerheid.”   Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!