Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Staaroperatie beschikbaar in CWZ Zorgapp

Sinds vorige week is de CWZ Zorgapp uitgebreid met staaroperatie. De CWZ Zorgapp is een moderne manier van patiëntenvoorlichting die de zorgverlener ondersteunt. De gratis app geeft specifieke informatie over behandelingen, tips voor herstel en filmpjes met oefeningen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Sinds begin juni is coloscopie live in de CWZ Zorgapp. Sindsdien zijn er 54 actieve app gebruikers die coloscopie hebben geselecteerd via de app. In januari 2017 nam afdeling orthopedie de app al in gebruik en zijn er 12 orthopedische behandelingen beschikbaar. De app is sinds de start al ruim 5.000 keer gedownload.

App beschikbaar voor meerdere specialismen

Door de komst van de CWZ Zorgapp wordt de patiënt nóg beter geïnformeerd met persoonlijke meldingen op de mobiele telefoon. De dag voor de operatie krijgt de patiënt bijvoorbeeld een melding dat hij na middernacht niks meer mag eten.

De dag na de operatie verschijnt een bericht met informatie over medicijnen. De patiënt heeft zo zelf meer regie en weet in iedere fase van het zorgpad wat hem te wachten staat. Daardoor is hij minder zenuwachtig en komt goed voorbereid op een afspraak. Ook na de behandeling geeft de app oefeningen, begeleiding bij medicijnen en antwoord op belangrijke vragen.

CWZ, één van de zeven Santeon ziekenhuizen, maakte enige tijd terug bekend dat de Zorgapp beschikbaar is voor meerdere specialismen. Coloscopie ging onlangs live en nu is dus ook staar toegevoegd. CWZ communiceerde eerder dat ook hartinfarct en voedselintollerantie beschikbaar zullen komen.

App tegen lange wachttijden

Vorig jaar nog bood Nijmeegse CWZ (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis) tot eind 2018 een gratis app aan waarmee bezoekers hun wachttijd konden veraangenamen. De app was afkomstig van startup Enjoj Software. De Enjoj-app moet het soms lange wachten in een ziekenhuis plezieriger maken door patiënten en bezoekers gratis toegang te bieden tot betaalde tijdschriften, spelletjes en video’s.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen