Staaroperatie beschikbaar in CWZ Zorgapp

Sinds vorige week is de CWZ Zorgapp uitgebreid met staaroperatie. De CWZ Zorgapp is een moderne manier van patiëntenvoorlichting die de zorgverlener ondersteunt. De gratis app geeft specifieke informatie over behandelingen, tips voor herstel en filmpjes met oefeningen.

Sinds begin juni is coloscopie live in de CWZ Zorgapp. Sindsdien zijn er 54 actieve app gebruikers die coloscopie hebben geselecteerd via de app. In januari 2017 nam afdeling orthopedie de app al in gebruik en zijn er 12 orthopedische behandelingen beschikbaar. De app is sinds de start al ruim 5.000 keer gedownload.

App beschikbaar voor meerdere specialismen

Door de komst van de CWZ Zorgapp wordt de patiënt nóg beter geïnformeerd met persoonlijke meldingen op de mobiele telefoon. De dag voor de operatie krijgt de patiënt bijvoorbeeld een melding dat hij na middernacht niks meer mag eten.

De dag na de operatie verschijnt een bericht met informatie over medicijnen. De patiënt heeft zo zelf meer regie en weet in iedere fase van het zorgpad wat hem te wachten staat. Daardoor is hij minder zenuwachtig en komt goed voorbereid op een afspraak. Ook na de behandeling geeft de app oefeningen, begeleiding bij medicijnen en antwoord op belangrijke vragen.

CWZ, één van de zeven Santeon ziekenhuizen, maakte enige tijd terug bekend dat de Zorgapp beschikbaar is voor meerdere specialismen. Coloscopie ging onlangs live en nu is dus ook staar toegevoegd. CWZ communiceerde eerder dat ook hartinfarct en voedselintollerantie beschikbaar zullen komen.

App tegen lange wachttijden

Vorig jaar nog bood Nijmeegse CWZ (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis) tot eind 2018 een gratis app aan waarmee bezoekers hun wachttijd konden veraangenamen. De app was afkomstig van startup Enjoj Software. De Enjoj-app moet het soms lange wachten in een ziekenhuis plezieriger maken door patiënten en bezoekers gratis toegang te bieden tot betaalde tijdschriften, spelletjes en video’s.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
MRI
Hersenschors kan Parkinsonsymptomen compenseren
Hartoperaties
Sneller herstel hartoperaties door nieuwe methodes
Databeschikbaarheid - Joba vd Berg
VWS, regel die databeschikbaarheid!
symposium
Margreet Vos: ‘Integreer duurzaamheid in de definitie van goede zorg’
Cardiologie
Diakonessenhuis schenkt Utrecht 56 connectieve AED's
Drie overheidsorganisaties op het gebied van cybersecurity openen een gezamenlijk loket waar organisaties cyberdreigingen of -kwetsbaarheden kunnen melden.
Drie cybersecurity-organisaties openen één loket
samenwerking
Regionale samenwerking groeit mede dankzij IZA
Planning gezondheidszorg regiobeelden
NZa: knelpunten aanscherpen in regiobeelden
Rapportage
Spraakherkenningsoplossing voor specialisten blijkt ideaal
hartstilstand
Slim horloge alarmeert meldkamer bij hartstilstand
Volg jij ons al?