Startup-investeerder Healthy.Capital komt met nieuw fonds

Startup-investeerder Healthy.Capital lanceert haar tweede Digital Health fonds met eerste closing van 12 miljoen euro op 2 november 2021. Het doel is om een investeringsbudget van minimaal 20 miljoen euro te realiseren. Healthy.Capital investeert sinds 2018 in vroege fase startups om de gezondheidszorg te verbeteren.

In Nederland zijn er volgens de investeerder veel jonge bedrijven met sterke technologie en producten actief. Toch worden er te weinig vroege fase investeringen gedaan in de digital health startups. Dankzij de marktontwikkelingen in de gezondheidszorg ziet echter Healthy.Capital goede kansen, zo stelt medeoprichter en managing partner Douwe Jippes.

Noodzaak digitalisering

“Er zijn grote groeimogelijkheden voor de BV Nederland in het kader van kostenbesparing als ook het opschalen van Nederlandse bedrijven internationaal. Er zijn enkele fantastische voorbeelden. De corona crisis heeft de noodzaak voor de digitalisering van gezondheidszorg aangetoond. Nederland dient deze potentie te verzilveren door te investeren in vroege fase startups, die het verschil maken in de gezondheidszorg.”

De private investeerders achter Healthy.Capital ondersteunen de managing partners met het investeren in startups die helpen het zorgsysteem te transformeren. Zo investeert de oprichter van Equipe Zorgbedrijven vanwege de focus op digital health, vertelt CEO Jak Dekker. “Als we als samenleving niet vanuit data en technologie zorgprocessen verbeteren en de productiviteit verhogen loopt onze gezondheidszorg vast.” Jolanda Degen, oprichter van Darwin Invest, investeert met als doel te “zorgen dat we onze wereld beter achterlaten voor de komende generaties”.

Ambitie digital Health fonds

Tijdens de coronacrisis heeft Healthy.Capital voor Fund II de eerste closing opgehaald. Het doel is een investeringsbudget van minimaal 20 miljoen euro te realiseren, aldus Jippes. “De teller blijft niet stilstaan. We willen een significant groter fonds realiseren, zodat Healthy.Capital startende bedrijven kan ondersteunen met kennis, kunde en significante financiële investeringen. We verwelkomen komende maanden nieuwe investeerders om zoveel mogelijk digital health startups te versnellen.”

Healthy.Capital Fund II is opgericht door Thom Nefkens, Johan van Mil, Ineke Cazander en Douwe Jippes. Het fonds richt zich op vroege fase startups in de gezondheidszorg. Het maakt gebruik van de Rijksdienst voor Ondernemen Seed Capital regeling.

Healthy.Capital heeft daarbij een focus op de digitalisering van de gezondheidszorg. Het portfolio van Healthy.Capital bestaat uit Orikami – Digital Biomarkers, Saar aan Huis – Mantelzorg, Reducept – Chronic Pain Method, Clear – Personalized Nutrition Program, Open-Up Group – Accessible Mental Health, MiGuide – Leefstijl management en Alii – Medical Knowledge Platform.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?