Search
Close this search box.
Search

Startups tijdens Aging2.0 Summit

Op 23 en 24 mei vond de Europese Summit van het Aging2.0 netwerk plaats in Hasselt, België. Het groeiende Aging2.0 netwerk uit San Francisco (U.S) liet tijdens deze Summit zien wat ze te bieden hebben voor de verschillende Europese partners uit het veld. Er waren ruim 250 gasten aanwezig tijdens de 2 georganiseerde dagen. Ilse Schoormans deed een verslag van de dag. Dit kunt u lezen in de aankomende editie ICT&health die op 20 juni 2017 verschijnt. Onderstaande Startups presenteerden zich tijdens deze Summit.

Start-ups:

•    Ally
Help them stay independent. As family members get older, staying independent is an important part of staying healthy. Ally makes it easier to worry less by keeping you up to date with what’s going on at home. Don’t leave them waiting for your call. Ally makes saying “hi” easy with simple voice messaging. Send quick updates throughout the day or set up automatic reminders right from your phone. Your loved one can respond easily with messages delivered right to your Ally app.

•    Cogvis
Vallen is een van de grootste risico’s voor ouderen en na een val, is het belangrijk om onmiddellijk hulp te krijgen. Met dit systeem wordt vallen gesignaleerd zonder apparatuur te gebruiken of op het lichaam te bevestigen. Het systeem is snel geïnstalleerd en kan eenvoudig worden ingebouwd in elk appartement.

•    Coldplasmatech Op basis van de behoeften van artsen, verpleegkundigen en patiënten, heeft het team van coldplasmatech met deskundigen van Europa’s toonaangevende faciliteit voor Plasma Technology (INP) een medisch apparaat ontwikkeld dat de behandeling van moeilijke wonden vereenvoudigd. De complexe technologie van koud plasma maakt het in de toekomst gemakkelijk, veilig en effectief mogelijk om dit te gebruiken als standaard wondverband voor de behandeling van chronische wonden met als resultaat een veel snellere genezing met minder kosten.

•    Fitbase Met onze coaching voor gezondheid leren uw medewerkers met behulp van video-based training en theorie om beter te zitten tijdens het werken. Het is een online coachingstool om klachten ontstaan door werkhouding te verminderen of te voorkomen.

•    Gociety SolutionsGociety Solution biedt een gebruiksvriendelijke aanpak voor externe continue zorg, vroege indicatie en preventie van acute incidenten. Onze volledig automatische en niet-invasieve oplossing omvat activiteitenbewaking, valdetectie, valrisicoanalyse, geo fencing, informele verzorgerintegratie en remote management.

•    Happytal Happytal levert diensten direct in de ziekenhuiskamer, met het doel het vergemakkelijken en verbeteren van de ervaring van de patiënten in het ziekenhuis.

•    OntoForce DISQOVER is een semantisch zoekplatform dat uiteenlopende levenswetenschappelijke gegevens integreert. De gegevens worden opgevolgd door een nieuwe indexeringsmachine. Complexe queries kunnen intuïtief worden uitgevoerd en worden snel geleverd, zodat u sneller gegevens sneller kunt vinden met DISQOVER.

•    TAVLAHet doel van TAVLA is het ontwikkelen van een gebruikersvriendelijk applicatieplatform voor het huis, dat zich richt op de essentiële behoeften van oudere volwassenen. Momenteel zoeken wij beleggers, samenwerkingspartners (apps en services) en zorgorganisaties. Voel je vrij om in contact te komen!
‘Turn men on to test’ is de leuke slogan van? TESTicle, een zelfdetectie tool voor teelbalkanker.
MENOS (Hogeschool UC Leuven-Limburg – UCLL) is een volledig uitgeruste wellnesskamer specifiek voor mensen met dementie of mentale problemen.

Het Intelligent Activity-Based Client-Centred Training (iACT) systeem is een revalidatietool van de? Hogeschool PXL gebaseerd op bewegingsdetectie. Uitgevoerde oefeningen worden geregistreerd en de patiënt krijgt live feedback.

Een slim en mobiel samenwerkingsplatform voor zorgpersoneel om data, training en administratie te koppelen en zo de werklast stevig te verminderen, dat is Pridiktiv.care

Plasmacure is een elektronische plasmapleister die bacteriën doodt en de wondgenezing stimuleert.
GTL Studio maakt virtual reality ervaringen op maat van de patiënt en zorgverlener. Een blik in de toekomst, nu op de Happy Aging Day.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
Volg jij ons al?