Stem op finalisten Nationale Zorginnovatieprijs 2022

De acht finalisten voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2022 zijn bekend. Je kunt via de volgende link meteen op één van de gekozen innovatieve ondernemers stemmen. Vorig jaar werd de innovatieprijs 2021 gewonnen door Moovd, een bedrijf dat opgericht werd door de broers Sander en Menno Kamphuis uit Nijverdal. Ze ontwikkelen digitale therapieën, online en VR, voor de behandeling van PTTS. Binnenkort wordt dus de winnaar van 2022 uitgeroepen.

De stembus voor de publieksprijs Nationale Zorginnovatieprijs 2022 is geopend. In totaal kan er op  acht ondernemende finalisten worden gestemd. Zij presenteren zich stuk voor stuk met een persoonlijk filmpje. De innovaties lopen van het reduceren van stress met behulp van virtual reality (VRelax) en gemonitorde en veilige infuuszorg in de thuissituatie (CareXS) tot en met een elektrisch hulpmiddel voor het aantrekken van compressiekousen (HelpSoq). Vanaf nu kan iedereen die dat wil een week lang stemmen op zijn of haar favoriet.

Winnaar zorginnovatieprijs 2021 

In 2021 werd de nationale zorginnovatieprijs gewonnen door Moovd, een bedrijf dat opgericht werd door de broers Sander en Menno Kamphuis uit Nijverdal. Het bedrijf ontwikkelt digitale online en
VR-therapieën, die inzetbaar zijn bij de behandeling en verwerking van trauma’s en posttraumatische stressstoornis (PTSS). Sander Kamphuis, founder en CEO van Moovd:  “Meer dan 6 procent van de wereldbevolking heeft te maken met PTSS, dat zijn meer dan 470 miljoen mensen. Elke dag werken we bij Moovd aan het ontwikkelen van digitale therapieën om patiënten met mentale problemen een betere kwaliteit van leven te geven.” 

Zorginnovatie wereldwijd

Zorginnovatie in de zorgsector gebeurt niet alleen in Nederland maar in de hele wereld. TIME kiest elk jaar innovaties die de wereld beter, slimmer en leuker moeten maken. Dit jaar staan er op de lijst van 100 technologische innovaties maar liefst 25 die te maken hebben met ‘gezondheid en fitness’. Van eenvoudige mobiele applicaties tot oplossingen die een revolutie teweegbrengen in de gezondheidszorg. ICT&health International heeft de 16 meest interessante innovaties gekozen. Een mooi voorbeeld is de Revolve Air, een lichtgewicht mobiele rolstoel. Opgevouwen heeft het de grootte van handbagage (die voldoet aan de normen van universele beperkingen voor handbagage) en ziet het eruit als een kleine koffer. De fabrikant is van plan om automatische verhuurstations te bouwen op luchthavens, treinstations en stadscentra. Of wat te denken van de Nike Go Flyease: de eerste handsfree schoen. Het is uitgevonden om het leven van mensen met beperkte mobiliteit en handicaps, die het vaak moeilijk vinden om hun veters te strikken, gemakkelijker te maken.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
kruizinga
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
Volg jij ons al?