Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Sterke groei activiteitentrackers goed voor ontwikkeling mhealth

Het aantal verscheepte activiteitentrackers is in 2015 met bijna 80 procent gegroeid ten opzichte van 2014, mede door de komst van nieuwe aanbieders binnen en buiten de VS.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Volgens ABI Research zullen er in 2021 ruim 87 miljoen van dergelijke wearable devices worden verscheept door vendors zoals Fitbit, Xiaomi, Jawbone, Misfit  en Fossil. Activiteitentrackers richten zich bij uitstek op de markt voor connected health en welzijn. Zij vormen het belangrijkste segment om consumenten in contact te laten komen met ‘connected’ medische diensten, zo stelt Jonathan Collins, Principal Analyst bi ABI Research. Naarmate zij steeds breder toepassing vinden, zorgen ze er voor dat de investeringen in en adoptie van mhealth en ehealth-toepassingen groeien, evenals de diensten die er voor kunnen zorgen dat de data die de wearables verzamelen gebruikt worden voor verbetering van de gezondheidszorg.

Verschuiving naar connected health devices

Ondanks de toegenomen populariteit van wearables zoals activiteitentrackers, wacht de markt voor met medische devices nog altijd op de verschuiving naar connected devices zoals die op andere gebieden al enkele jaren bezig is in de consumentenmarkt. Er is behalve een ecosysteem van devices en toepassingen ook een infrastructuur nodig die ondersteuning biedt voor toepassingen van data bij patiëntenzorg en operationele efficiency bij de verzameling en verwerking van via wearables verzamelde data.

ABI-analist Collins benadrukt dat wearables an sich geen medische devices zijn, maar dat hun toenemende aantrekkingskracht onder consumenten zorgt voor meer investeringen in netwerken en andere platforms die nodig zijn om m/ehealth door te laten breken in het terrein van gezondheidsdiensten!

Nieuwe manieren om healthdata te ontsluiten

Consumentgerichte ondernemingen zoals Apple, Google en Samsung zijn al vanuit diverse hoeken bezig met het ontwikkelen van manieren om data die door wearables wordt verzameld bruikbaar te maken voor patiënte beheer. Traditionele spelers zoals Philips Healthcare en GE Healthcarehebben de afgelopen tijd eigen mhealth-platforms uitgebracht.

Momenteel vormen activiteitentrackers de hoofdmoot van devices inde wearable mhealth-ruimte, maar de komende vijf jaar voorziet ABI dat er een veel breder spectrum van wearable mhealth-devices beschikbaar komt.

 

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen