Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Stichting Alzheimer en SAP werken aan ondersteunings-app

SAP Nederland heeft zijn Mobile Innovation Lab officieel geopend. De aanbieder van zakelijke software wil in dit mobiele lab de mogelijkheden tonen van haar technologie. Er wordt samen met klanten en partners op locatie gewerkt aan innovaties. Onder andere Stichting Alzheimer Nederland gaat binnenkort samen met SAP en technologiepartners in het mobiele ontwikkelcentrum aan de slag.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

SAP komt met twee tours rondom het Mobile Innovation Lab: S/4HANA Discovery Tour en SAP Leonardo NOW Tour. Tijdens de S/4HANA Discovery Tour toont SAP in diverse workshops de mogelijkheden van het (S/4)HANA-innovatieplatform. Tijdens de SAP Leonardo NOW Tour zetten SAP en haar partners binnen enkele dagen vruchtbare ideeën om in MVP’s (minimal viable products).

Inzicht in geschiedenis Alzheimer-patiënt

Stichting Alzheimer Nederland wil tijdens de SAP Leonardo Tour een app ontwikkelen die inzicht geeft in de persoonlijke historie van een persoon met dementie. De rode draad is een tijdlijn met belangrijke, indrukwekkende of leuke gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen moeten eenvoudig kunnen worden verrijkt met content als foto’s, video’s en tekst.

De app richt zich op mensen met dementie en hun mantelzorgers, familieleden, vrienden en verplegend personeel. “De oplossing moet gesprekken tussen mensen met dementie en hun omgeving op gang brengen en zo het welzijn en de sociale interactie verbeteren,” vertelt  Herman Post, Programmamanager Dialoog en Landelijke Hulp van Stichting Alzheimer Nederland. “De app is bovendien bruikbaar als visueel communicatiehulpmiddel, wanneer het vinden van de juiste woorden niet meer vanzelfsprekend is. Daarnaast kan de oplossing helpen met het terughalen van herinneringen.”

Het idee voor de app ontstond uit de samenwerking tussen technologiepartner Proxcellence en Stichting Alzheimer Nederland. Tijdens de SAP Leonardo NOW Tour moet dit project in samenwerking met SAP en Proxcellence handen en voeten krijgen.

De stichting zet ook andere digitale toepassingen in om mensen met Alzheimer en hun omgeving te ondersteunen. Zo werkt de organisatie al enkele jaren samen met T-Mobile Nederland om via een virtual reality (VR) spel grootschalig onderzoek uit te voeren naar Alzheimer en andere vormen van dementie.

Over het Mobile Innovation Lab

Het Mobile Innovation Lab heeft het formaat van een zeecontainer en kan per vrachtwagen vervoerd worden. Het beschikt over werkplekken, een brainstormruimte met presentatiescherm en een keuken. Het is de opvolger van de Run Live Truck, het vorige mobiele innovatiecentrum van SAP Nederland. Ten opzichte van de Run Live Truck is het lab luxer uitgerust en is de ruimte fors toegenomen.

Volgens Patrick Van Deven, Managing Director van SAP Nederland, verschuift SAP met het Mobile Innovation Lab de focus. “De Run Live Truck stond met name in het teken van de ontwikkeling van spannende, vernieuwende ideeën.  Met het Mobile Innovation Lab willen we prototypen uitbouwen naar pilots en substantiële bijdragen leveren aan de dagelijkse businesspraktijk van onze klanten.”

Meer weten over zinnige zorginnovaties én de implementatie?  Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden.  Wilt u ook aanwezig zijn? reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen