Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Stroomversnelling digitale innovatie door coronacrisis

Op 29 april begint een webinar-reeks die aandacht besteedt aan de positieve ontwikkelingen die voortkomen uit de Covid-19 pandemie. De focus ligt daarbij onder meer op de digitale versnelling die ook in de zorg ingang heeft gevonden om de enorme impact van de coronacrisis op te vangen. Na de pilot volgen tussen mei en juli nog vijf afleveringen met elk hun eigen thema.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Eén van de positieve ontwikkelingen van de coronacrisis is dat veel partijen – zoals zorgverleners, de overheid, toezichthouders, zorgverzekeraars, bedrijven en burgers- de handen ineen slaan om het virus te bestrijden. Zo is er door de noodzaak tot fysieke afstand een opschaling van thuismonitoring, beeldbellen en andere digitale oplossingen. Verder vindt op diverse gebieden landelijke coördinatie plaats. Voorbeelden zijn het plaatsen van corona-patiënten en de inzet van ambulances hiervoor, maar ook uitwisseling van patiëntgegevens.

Digitale innovatie

De nieuwe webinarserie Cognicum Collegetour geeft een aantal hoofdpersonen van deze positieve ontwikkelingen een virtueel podium, om samen met kijkers tot nieuwe inzichten te komen over het toepassen van digitale innovatie voor betere en beheersbare zorg.

De pilot gaat live op 29 april 2020 om 14:00 met een aantal gastsprekers: Erik Gerritsen (Secretaris-Generaal, VWS), Daan Dohmen (oprichter & CEO, Luscii), Egge van der Poel (Clinical Data Scientist, Erasmus MC), Tommie Niessen (verpleegkundige & vlogger) en dagvoorzitter Tom van ‘t Hek. Kijken en meedoen kan gratis via cognicum.com/college, maar ook via LinkedIn, Facebook, YouTube en Instagram.

Vragen door coronacrisis

De coronacrisis werpt veel vragen op. Wat gebeurt er met de reguliere zorg, tijdens en ook na deze crisis? Hoe zit het met de maatschappelijke en economische gevolgen? En wat betekent het toegenomen gebruik van data en technologie?

De collegetour pakt deze thema’s in zes afleveringen op, laat de gastsprekers hun inzichten delen en biedt de kans om samen met de kijkers tot nieuwe kennis te komen. Van de verpleging tot medisch specialisten en van VWS tot bedrijfsleven: iedere spreker van de collegetour deelt zijn/haar visie vanuit een unieke positie in de zorg.

2. Zorg op afstand – woensdag 13 mei 2020
3. De nieuwe wereld van de patiënt – woensdag 27 mei 2020:
4: Dokter 3.0 – woensdag 10 juni 2020
5: De bestuurlijke invalshoek – woensdag 24 juni 2020
6: Data, data? Data! – woensdag 8 juli 2020

De serie wordt technisch mogelijk gemaakt door Cisco WebEx en de pilot is mede mogelijk dankzij de steun van KPN Health, Intermax, HQ Healthcare, Zorgsprekers en mediapartner ICT&health.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen