Search
Close this search box.
Search

Suitx komt met nieuw 12,5 kilo wegend exoskelet

Het Amerikaanse bedrijf SuitX heeft een exoskelet ontwikkeld dat bedoeld is om mensen met een handicap te helpen met lopen. Het gaat om een exoskelet met de naam Phoenix, volgens SuitX het lichtste en meest geavanceerde exoskelet dat er momenteel bestaat.

SuitX heeft meerdere jaren aan de Phoenix gewerkt, waarvan de eerste commerciële exemplaren nog dit voorjaar (maart) op de markt moeten komen. SuitX stelt op basis van proeven dat het exoskelet met succes uitgeprobeerd is in klinieken, in thuissituaties en in werksituaties.

Modulair ontwerp

De Phoenix weegt maar 12,5 kilo, volgens de ontwikkelaar veel lichter dan andere modellen die al op de markt zijn. Daarnaast heeft het exoskelet een modulair ontwerp, per segment aan te brengen, en kan aangepast worden om door mensen van uiteenlopend formaat gedragen te worden.

De accuduur bedraagt vier uur wanneer de Phoenix volledig gebruikt wordt, acht uur bij onderbroken gebruik. De prijs zal 40.000 dollar (37.000 euro) zijn. De Phoenix geeft gebruikers volgens diverse metingen een maximumsnelheid tot 1,1 mijl (1,65 kilometer) per uur, ofwel 0,5 meter per seconde. Er is een volgens SuitX intuïtieve interface beschikbaar waarmee bewegingen zoals zitten, opstaan en lopen eenvoudiger gecontroleerd kunnen worden.

Nominatie Robotics for Good

SuitX is met 19 andere bedrijven genomineerd voor een prijs in de Robotics for Good-wedstrijd. In het kader van deze wedstrijd werkt SuitX nu aan het doorontwikkelen van het Phoenix exoskelet voor gebruik door kinderen die moeilijk of niet kunnen lopen als gevolg van bijvoorbeeld een hersenverlamming.

Bekijk hier de video
###ekso###

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
Volg jij ons al?