Search
Close this search box.
Search

Bevestigd: Tamara van Ark nieuwe minister Medische Zorg

Kort nadat Martin van Rijn bekend maakte dat hij op 9 juli terug zal treden als minister van voor Medische Zorg startte het speculeren over zijn opvolger. Diverse media claimden enkele uren later te weten dat Tamara van Ark (VVD), momenteel nog staatssecretaris voor Sociale Zaken, van Rijn op 9 juli zal opvolgen. Op het moment dat dit artikel geschreven werd was de benoeming van van Ark officieel nog niet bevestigd. Daar is in de loop van de ochtend verandering in gekomen.

UPDATE (11u27): Premier Rutte heeft zojuist bevestigd dat Tamara van Ark op 9 juli aan zal treden als nieuwe minister voor Medische Zorg en Sport. Dat meldt het ministerie van VWS op LinkedIn.

De VVD heeft gisteren wel al bekend gemaakt dat de partij een goede kandidaat gevonden heeft om van Rijn op te volgen. Martin van Rijn (PvdA) verving 23 maart de wegens gezondheidsproblemen enkele dagen daarvoor teruggetreden minister Bruno Bruins.

Op dat moment was al duidelijk dat van Rijn, wanneer de coronacrisis geluwd is, weer vervangen zou worden door een bewindspersoon uit de coalitie. Zoals het er nu uit ziet wordt dat dus de 45-jarige Tamara van Ark. Dit zou door ingewijden al aan de Telegraaf bevestigd zijn, zo claimt de krant.

Nieuwe minister met veel ervaring

Volgens RTL is van Ark gevraagd de post van Minister voor Medische Zorg te gaan bekleden vanwege haar ruime ervaring in de Tweede Kamer en het kabinet. In haar periode in de Tweede Kamer, tussen 2010 en 2017, heeft van Ark onder andere de portefeuilles zorg en arbeid onder haar hoede. Eind oktober 2017 trad zij als staatssecretaris voor Sociale Zaken toe tot het kabinet Rutte III. Voor 2010 werkte ze bij de sociale dienst in Rotterdam en was ze wethouder in de gemeente Nieuwerkerk aan den IJssel (tegenwoordig Zuidplas).

Inmiddels is ook de opvolger van van Ark op Sociale Zaken al bekend, maar die naam wordt nog niet openbaar gemaakt. Volgens RTL heeft dat te maken met het feit dat de beoogde kandidaat nog gescreend moet worden. Een proces dat enige tijd in beslag neemt.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?