Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Thuisarts.nl ontwikkelt nieuwe online video’s

Thuisarts.nl een nieuwe serie korte video’s gemaakt over verschillende infectieziekten. In een nieuwe serie video’s vertellen patiënten over hun ervaringen met een infectieziekte en geven deskundigen uitleg en advies. In de video’s wordt onder andere uitgelegd hoe een infectieziekte kan worden voorkomen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Met deze video’s kunnen huisartsen en GGD’en nog gerichter voorlichting geven aan patiënten, stelt het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), initiatiefnemer van Thuisarts.nl.

Thuisarts.nl ontwikkelde de video’s in samenwerking met het RIVM. De nieuwe video’s gaan over de volgende onderwerpen: buikgriep peuters (rota), GAS (Groep A streptokok), gordelroos, griepprik voor wie?, griepprik, waarom?, hondsdolheid, HPV-vaccinatie, kinkhoest bij baby, mazelen, meningokokken, veteranenziekte en vijfde ziekte.

In totaal zijn er nu 171 Thuisarts-films beschikbaar. Binnenkort verschijnen nog nieuwe video’s over onder andere Risicofactoren HVZ en Depressie. De video’s zijn beschikbaar via de websites Thuisarts.nl en RIVM.nl.

Thuisarts.nl populaire bron van informatie

Recent onderzoek heeft aangetoond dat Thuisarts.nl populair is onder burgers en artsen. Dat bleek uit de Transparantiemonitor 2018 van het Nivel. In de maand juni 2019 telde Thuisarts.nl 4,6 miljoen bezoeken.

Van de deelnemers aan de Transparantiemonitor 2018 gaf 60 procent aan actief naar informatie te hebben gezocht over een gezondheidsklacht of aandoening. Daarvan gaf 70 procent aan dat de informatie hen geruststelde, voor 83 procent was het duidelijk wat zij met de klacht moesten doen en of zij naar een arts moesten gaan (84 procent).

Nominatie website van het jaar

Thuisarts.nl is opnieuw een van de 12 genomineerden voor de verkiezing ‘Website van het Jaar 2019’, in de categorie gezondheid. Zowel in 2016 als in 2018 werd Thuisarts.nl al uitgeroepen tot populairste website. Thuisarts.nl kan naar eigen zeggen bogen op gemiddeld vier miljoen bezoekers per maand. Alle informatie op de website is gebaseerd op medisch-wetenschappelijke richtlijnen van huisartsen, medisch specialisten en de GGZ.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen