Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Thuisarts.nl populair bij burgers en artsen

Arts en patiënt hechten veel waarde aan goede informatie en voorlichting over aandoeningen en behandelingen en de website Thuisarts.nl voorziet goed in die behoefte, schrijft de NHG. Dat blijkt uit de Transparantiemonitor 2018 van het Nivel. In de maand juni 2019 telde Thuisarts.nl 4,6 miljoen bezoeken.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Van de deelnemers aan de Transparantiemonitor 2018 gaf 60 procent aan actief naar informatie te hebben gezocht over een gezondheidsklacht of aandoening. Daarvan gaf 70 procent aan dat de informatie hen geruststelde, voor 83 procent was het duidelijk wat zij met de klacht moesten doen en of zij naar een arts moesten gaan (84 procent).

Beter consult na raadplegen Thuisarts

Daarnaast is Thuisarts.nl bedoeld als ondersteuning van de voorlichting door artsen. Bijna alle huisartsen maken in de praktijk al langere tijd gebruik van Thuisarts.nl. In de Transparantiemonitor geven huisartsen en medisch specialisten aan dat een consult vaak beter verloopt als mensen vooraf op de hoogte zijn van informatie op de website. Bovendien gebruiken zij de website tijdens het consult en blijkt het prettig om in e-consulten een link naar Thuisarts.nl te kunnen meenemen.

In 2018 is Thuisarts.nl uitgebreid met informatie over medisch-specialistische zorg, onder meer over nierschade, hartinfarct en verschillende vormen van kanker zoals prostaatkanker en borstkanker. Inmiddels staan er 35 specialistische aandoeningen online die in het ziekenhuis worden behandeld, in samenwerking met de FMS (Federatie Medisch Specialisten).

Beste Content Platform 2018

Thuisarts.nl werd vorig jaar verkozen tot beste Content Platform van Europa 2018. In totaal waren er ruim 700 kandidaten. voor de Digital Communication Awards. Dit is een Europese prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitmuntende projecten, campagnes en innovaties op het gebied van online communicatie. Het platform stond in augustus al op de shortlist voor de prijs.

Maandelijks bezoeken naar zeggen van Thuisarts meer dan 1,7 miljoen Nederlanders de website. Sinds de lancering van Thuisarts.nl zou is het aantal huisartsconsulten voor de 10 meest bezochte onderwerpen met 12 procent gedaald zijn – zo bleek uit inmiddels al wat ouder onderzoek van eind 2016.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen