Search
Close this search box.
Search

Thuisarts.nl populair bij burgers en artsen

Arts en patiënt hechten veel waarde aan goede informatie en voorlichting over aandoeningen en behandelingen en de website Thuisarts.nl voorziet goed in die behoefte, schrijft de NHG. Dat blijkt uit de Transparantiemonitor 2018 van het Nivel. In de maand juni 2019 telde Thuisarts.nl 4,6 miljoen bezoeken.

Van de deelnemers aan de Transparantiemonitor 2018 gaf 60 procent aan actief naar informatie te hebben gezocht over een gezondheidsklacht of aandoening. Daarvan gaf 70 procent aan dat de informatie hen geruststelde, voor 83 procent was het duidelijk wat zij met de klacht moesten doen en of zij naar een arts moesten gaan (84 procent).

Beter consult na raadplegen Thuisarts

Daarnaast is Thuisarts.nl bedoeld als ondersteuning van de voorlichting door artsen. Bijna alle huisartsen maken in de praktijk al langere tijd gebruik van Thuisarts.nl. In de Transparantiemonitor geven huisartsen en medisch specialisten aan dat een consult vaak beter verloopt als mensen vooraf op de hoogte zijn van informatie op de website. Bovendien gebruiken zij de website tijdens het consult en blijkt het prettig om in e-consulten een link naar Thuisarts.nl te kunnen meenemen.

In 2018 is Thuisarts.nl uitgebreid met informatie over medisch-specialistische zorg, onder meer over nierschade, hartinfarct en verschillende vormen van kanker zoals prostaatkanker en borstkanker. Inmiddels staan er 35 specialistische aandoeningen online die in het ziekenhuis worden behandeld, in samenwerking met de FMS (Federatie Medisch Specialisten).

Beste Content Platform 2018

Thuisarts.nl werd vorig jaar verkozen tot beste Content Platform van Europa 2018. In totaal waren er ruim 700 kandidaten. voor de Digital Communication Awards. Dit is een Europese prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitmuntende projecten, campagnes en innovaties op het gebied van online communicatie. Het platform stond in augustus al op de shortlist voor de prijs.

Maandelijks bezoeken naar zeggen van Thuisarts meer dan 1,7 miljoen Nederlanders de website. Sinds de lancering van Thuisarts.nl zou is het aantal huisartsconsulten voor de 10 meest bezochte onderwerpen met 12 procent gedaald zijn – zo bleek uit inmiddels al wat ouder onderzoek van eind 2016.

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?