Thuisarts.nl wint Europese prijs voor beste content-platform

wo 10 oktober 2018 - 10:00
thuisarts
Passende Zorg
Nieuws

Online informatieplatform Thuisarts.nl is verkozen tot beste Content Platform van Europa 2018. In totaal waren er ruim 700 kandidaten. voor de Digital Communication Awards. Dit is een Europese prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan uitmuntende projecten, campagnes en innovaties op het gebied van online communicatie.

Het platform stond in augustus al op de shortlist voor de prijs. Thuisarts.nl is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en één van de grootste websites over gezondheid en ziekte in Nederland. Van huisartsen voor patiënten. De onderwerpen op de website (>600) zijn op de patiënt gerichte vertalingen van wetenschappelijke huisartsenrichtlijnen. 90 procent van de huisartsen gebruikt de website momenteel voor voorlichting. Maandelijks bezoeken naar zeggen van Thuisarts meer dan 1,7 miljoen Nederlanders de website. Sinds de lancering van Thuisarts.nl zou is het aantal huisartsconsulten voor de 10 meest bezochte onderwerpen met 12 procent gedaald zijn – zo bleek uit inmiddels al wat ouder onderzoek van eind 2016.

Uitbreiding Thuisarts.nl

De afgelopen jaren is het platform uitgebreid met informatie over een aantal medisch-specialistische behandelingen in ziekenhuizen. Dit aantal wordt geleidelijk uitgebreid. Het zoeken is eerder dit jaar vereenvoudigd met het toevoegen van een mediatheek. Die biedt eenvoudig overzicht van afbeeldingen en video’s op Thuisarts.nl tijdens het spreekuur. Verder is Thuisarts sinds mei 2018 ook direct via de BeterDichtbij-app te gebruiken.

'Betrouwbare, onafhankelijke informatie'

Michel van Velde, CEO van One Shoe, noemt de prijs een mooie erkenning voor de positieve impact van Thuisarts.nl. Ton Drenthen, programmaleider Thuisarts.nl stelt dat de onderscheiding het succes van het platform onderstreept. “Thuisarts.nl is in het leven geroepen omdat wij het belangrijk vinden dat patiënten toegang hebben tot betrouwbare en onafhankelijke informatie. Naast patiënten gebruiken ook bijna alle huisartsen en steeds meer medisch specialisten in de praktijk Thuisarts.nl. Uiteraard blijven ons best doen om de website continu te verbeteren om dé medische informatiebron van Nederland te blijven.” Thuisarts is al vaker in de prijzen gevallen. Zo won het online platform de Niek de Jong Innovatieprijs van Zorgverzekeraars Nederland en de award voor de Populairste Gezondheidswebsite van het Jaar 2016. Ook won de nieuw gelanceerde versie van Thuisarts eerder in 2018 de Communicator Award voor Best Health Website 2018. Thuisarts is opnieuw genomineerd voor website van het jaar 2018, waarvoor tot 19 oktober gestemd kan worden.   Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!