Timestrip lanceert ‘smart indicator’ voor vaccinatie pasgeborenen

Het Britse Timestrip heeft op basis van eigen technologie een zogeheten Vaccine Indicator Reminder (VIR) band ontwikkeld die worden gedragen voor pasgeborenen en die moeders moeten vertellen wanneer het tijd is voor de volgend vaccinatie. Het product kwam tot stand in samenwerking met de wereldwijde non-profitorganisatie Trust for Vaccines & Immunization.

De oplossing is gebaseerd op voorspelbare chemische processen die werken met een biologische afbreekbare vloeistof die op basis van parameters registeren wanneer het tijd is voor de volgende vaccinatie. Er worden intervallen van meerdere weken en voor elke vaccinatie wordt een andere kleur band aangeboden. Na 14 weken zijn de pasgeborenen dat ingeënt tegen negen ziekten.

Inzet in onderontwikkelde gebieden

De oplossing moet vooral worden ingezet in onderontwikkelde gebieden waar weinig medische kennis heerst en een gebrek is aan opgeleid personeel. Eén van die landen is Pakistan, waar zo’n 60 procent van de pasgeborenen het vaccinatieprogramma niet voltooit. De Vaccine Indicator Reminder werd ook in Pakistan ontwikkeld door de non-profitorganisatie Trust for Vaccines & Immunization, dat voor het project een award ontving van de Bill & Melinda Gates Foundation.

De smart indicators van Timestrip worden wereldwijd gebruikt door grote merken waaronder 3M, Tesco, Whirlpool, Parker Hannifin, Siemens en Febreze. Het bedrijf mocht eerder al een UK NHS Innovations Award in ontvangst nemen. De incidators zijn in staat om tijd te monitoren variërend van één uur tot twee jaar en meet bij temperaturen tussen -20 graden en 38 graden. 

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
MRI
Hersenschors kan Parkinsonsymptomen compenseren
Hartoperaties
Sneller herstel hartoperaties door nieuwe methodes
Databeschikbaarheid - Joba vd Berg
VWS, regel die databeschikbaarheid!
symposium
Margreet Vos: ‘Integreer duurzaamheid in de definitie van goede zorg’
Cardiologie
Diakonessenhuis schenkt Utrecht 56 connectieve AED's
Drie overheidsorganisaties op het gebied van cybersecurity openen een gezamenlijk loket waar organisaties cyberdreigingen of -kwetsbaarheden kunnen melden.
Drie cybersecurity-organisaties openen één loket
samenwerking
Regionale samenwerking groeit mede dankzij IZA
Planning gezondheidszorg regiobeelden
NZa: knelpunten aanscherpen in regiobeelden
Rapportage
Spraakherkenningsoplossing voor specialisten blijkt ideaal
hartstilstand
Slim horloge alarmeert meldkamer bij hartstilstand
Volg jij ons al?