Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
17 februari 2017
Artikel delen

Tom Lawry, Director Worldwide Health Microsoft, in Redactieraad ICT&health

ICT&health kondigt met trots aan dat ook Tom Lawry, Director Worldwide Health van Microsoft is toegetreden tot de Redactieraad van ICT&health International. Tom Lawry werkt samen met partners aan de ontwikkeling en implementatie van innovatieve analytische oplossingen om zo de kwaliteit en efficiency van gezondheidszorg te bevorderen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Tom Lawry werkt aan strategieën die de digitale transformatie moeten ondersteunen, waaronder  artificial intelligence (AI), machine learning (ML) en Natural Language Processing (NLP). Hij werkte hiervoor als Director Organizational Performance voor Microsoft’s health incubator (Health Solutions Group).

Voordat hij bij Microsoft werkte, was Lawry in dienst bij GE Healthcare als Senior Director met wereldwijde verantwoordelijkheid voor revenue cycle management analytics en operational performance solutions. Lawry was ook oprichter en CEO van Verus, een USA-startup  die in drie opeenvolgende jaren werd genoemd als één van de Top 100 snelst groeiende bedrijven in Washington. Ook haalde het bedrijf de Deloitte Fast 500 Technologies list.

Lawry werkte 14 jaar in verschillende management rollen binnen ziekenhuizen en publiceerde meer dan 30 artikelen over technologie en software binnen de gezondheidszorg.

Editorial Board

Er wordt veel over de ontwikkelingen in de zorg geschreven en gezegd, maar daarbij wordt vaak vergeten dat het moet gaat om het daadwerkelijk helpen en ondersteunen van de zorg, zodat opschalen van innovatieve technologie mogelijk wordt. Dit is noodzakelijk omdat de wereld populatie groeit. De zorg moet echter betaalbaar blijven én beter worden. ICT&health benoemt en belicht relevante ontwikkelingen en innovaties, deelt kennis en faciliteert samenwerkingen. Daarmee helpt ICT&health de zorgindustrie in hun voortdurende ontwikkeling. Experts als Tom Lawry, Daniel Kraft, Lucien Engelen en vele anderen experts steunen de missie van ICT&health en willen als lid van de redactieraad een maatschappelijke en kwalitatieve bijdrage aan de missie leveren.

De redactieraad speelt een belangrijke rol in de missie van ICT&health. De kennis over relevante ontwikkelingen die we zowel online als offline delen, wordt samengesteld in samenwerking met deze internationale experts bestaande uit: bestuurders, medici,  wetenschappers, artsen, patiënten, beleidsmakers, overheden, innovatie- en technologische specialisten.

Samen met de redactieraad onderzoekt ICT&health de impact en verbeteringen die technologie kan bieden aan de zorgsector. Hoe houden overheden gezondheidszorg betaalbaar met een vergrijzende bevolking? Welke innovaties komen op ons pad, welke zijn relevant, hoe kunnen we deze het beste toepassen? Wat zijn juridische en privacy grenzen en wat zijn de financiële implicaties?

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen