Top 50 Digital Health van 2017 volgens Rock Health

Ieder jaar kondigt Rock Health de top vijftig entrepreneurs, investeerders, technologen, journalisten en leveranciers op het gebied van technologische vooruitgang in de gezondheidszorg aan.

De top 50 wordt jaarlijks bekend gemaakt tijdens het Top 50 in Digital Health Dinner. Rock Health, Fenwick & West, Goldman Sachs en Square 1 Bank organiseren het diner. Publieke nominaties en stemmen uit de digitale gezondheidsgemeenschap stellen de top vijftig samen. De individuen en organisaties worden geëerd voor het maken van uitzonderlijke vooruitgang in middelen, aandacht en innovatie voor een betere gezondheidszorg.

Van het schrijven van beleid in de gezondheidszorg tot het vooruit drijven van technologie, de avond draait om mensen die de gezondheidszorg verder brengen.

Uitvinding van het jaar

De award voor uitvinding van het jaar ging naar Owlstone Medical. Het bedrijf ontwikkelde ReCIVA, een apparaat wat de adem analyseert op ziektes. Met een sample van de ademhaling van de patiënt en analyseertechnologieën kan het bedrijf kanker en anderen ziektes eerder diagnosticeren dan bestaande testen. Dit baant een pad voor effectievere behandelingen en daarmee uiteindelijk hogere overlevingscijfers. Het bedrijf wilt in 2020 100.000 levens hebben gered en $1.5 miljard in zorgkosten bespaard hebben.

Beste ontworpen product

De applicatie Pokémon GO kreeg ook een award, en wel voor het beste ontwerp. De app mag dan technisch gezien geen gezondheidsapp zijn, maar krijgt dagelijks 21 miljoen mensen wel aan het bewegen. Het inzetten van augmented reality zorgt ervoor dat gebruikers — jong en oud — meer bewegen en buiten komen.

Meest tech-vriendelijke zorgaanbieder

Dr. Reagan McDonald-Mosley, Chief Medical Officer van Planned Parenthood schroomt zich niet technologie in te zetten om mensen bewuster te maken van hun reproductieve gezondheid. Hij kreeg hiervoor dan ook de award ‘meest tech-vriendelijke zorgaanbieder’. Hij zorgt er bij Planned Parenthood via verschillende technologische platformen voor dat zorg en educatie makkelijker bereikbaar worden voor mensen. Recente innovaties binnen het bedrijf zijn een digitaal educatie programma wat werkt via chat en sms. Ook biedt het bedrijf zorg via telemedicine en de SpotOn applicatie, waarmee vrouwen hun menstruatie in de gaten kunnen houden.

De volledige lijst met winnaars is te vinden op de site van Rock Health.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
dispenser
Medicijndispensers besparen Zuyderland Thuiszorg 24 fte´s  
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Volg jij ons al?