Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
14 maart 2016
Artikel delen

Toyota ontwerpt wearable voor blinden

De Robotics-tak van Toyota is bezig met het ontwerpen van een wearable device dat de mobiliteit en onafhankelijkheid van blinden moet vergroten. Het gaat om een apparaat dat om de schouder moet worden gedragen en gebruik maakt van camera’s, speakers en vibratiemotoren om te kunnen communiceren met de gebruikers.

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De wearable is momenteel in onderzoek binnen Project BLAID, een samenwerkingsverband tussen de Toyota Partner Robot Group en organisaties en leden van de blindengemeenschap. Het project is niet gelinked aan het Toyota Research Institute (TRI), de onderzoekstak van het autobedrijf dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met nieuwe technologieën voor veiliger autorijden. Het TRI kan de komende vijf jaar bogen op een budget van een miljard dollar, zo maakte Toyota vorig jaar nog bekend.

Blijven innoveren

Binnen Project Blaid zal de komende tijd flink wat research worden gestoken in de wearable voor blinden. Zo verwacht Toyota functies als objectidentificatie en stemherkenning in het apparaat te integreren. Ook zal worden gekeken naar het toevoegen van locatiefuncties. Het is nog onbekend of en wanneer de wearable beschikbaar zal zijn.

Toyota werkt al sinds enkele jaren aan de ontwikkeling van robotics ten behoeve van mindervaliden. Vorig jaar presenteerde de Japanse automaker de Human Support Robot, een robot die dient ter ondersteuning van zieken en ouderen in hun thuisomgeving.

Bekijk hier de video

###toyota###

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Reageer

Geef een antwoord

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen