Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Treant biedt allergie-informatie in mijnTreant

Sinds eind september legt Treant allergieën op een andere manier vast in het elektronisch patiëntendossier (epd). Om de nieuwe manier van registreren mogelijk te maken, is het epd aangepast en in lijn gemaakt met de landelijke afspraken over het registreren van zorginformatie. Ook kan Treant allergieën nu tonen in mijnTreant en door de eigenaar van de informatie laten controleren op juistheid én volledigheid.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Treant heeft alle bekende allergie-informatie per patiënt omgezet in het nieuwe, landelijke formaat. Echter, mogelijk is deze informatie inmiddels achterhaald: niet juist, niet compleet of niet meer van toepassing. Patiënten kunnen Treant daarom helpen door thuis alvast op een rijtje te zetten welke allergieën zij hebben en vervolgens in te loggen op mijnTreant (ons digitale patiëntenportaal) en te controleren of Treant deze allergieën correct (en volledig) heeft geregistreerd in het epd.

Het aantal patiënten dat maandelijks inlogt op mijnTreant, stijgt gestaag, meldt Treant. Treant lanceerde mijnTreant enkele maanden geleden. Het patiëntenportaal van Treant is bedoeld voor de drie ziekenhuislocaties die onder de zorggroep vallen. 

Het mijnTreant-portaal is ontwikkeld in samenwerking met de cliëntenraad en het Treant-panel, dat in 2018 werd opgericht. Niet alleen waren de leden nauw betrokken bij de ontwikkeling van het portaal; ook speelden ze een belangrijke rol bij de testsessies die in het najaar van 2018 plaatsvonden. Het portaal is toegankelijk via een pc en op mobiele apparaten.

Patiëntveiligheid verhogen

Treant ontplooit ook meer initiatieven op het gebied van patiëntveiligheid. Zo stelde de organisatie begin dit jaar een primeur te hebben voor het melden van incidenten die plaatsvinden tussen ziekenhuizen en huisartsenpraktijk. 

Onder de incidentmelding vallen zaken zoals verwisseling van patiëntengegevens, een verkeerde uitslag of recept of een niet correcte bejegening. Treant is actief met een aantal zorginstellingen en met medisch-specialistische zorg op de locaties Emmen (Scheper), Hoogeveen (Bethesda) en Stadskanaal (Refaja).

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen