Search
Close this search box.
Search

Treant biedt allergie-informatie in mijnTreant

Sinds eind september legt Treant allergieën op een andere manier vast in het elektronisch patiëntendossier (epd). Om de nieuwe manier van registreren mogelijk te maken, is het epd aangepast en in lijn gemaakt met de landelijke afspraken over het registreren van zorginformatie. Ook kan Treant allergieën nu tonen in mijnTreant en door de eigenaar van de informatie laten controleren op juistheid én volledigheid.

Treant heeft alle bekende allergie-informatie per patiënt omgezet in het nieuwe, landelijke formaat. Echter, mogelijk is deze informatie inmiddels achterhaald: niet juist, niet compleet of niet meer van toepassing. Patiënten kunnen Treant daarom helpen door thuis alvast op een rijtje te zetten welke allergieën zij hebben en vervolgens in te loggen op mijnTreant (ons digitale patiëntenportaal) en te controleren of Treant deze allergieën correct (en volledig) heeft geregistreerd in het epd.

Het aantal patiënten dat maandelijks inlogt op mijnTreant, stijgt gestaag, meldt Treant. Treant lanceerde mijnTreant enkele maanden geleden. Het patiëntenportaal van Treant is bedoeld voor de drie ziekenhuislocaties die onder de zorggroep vallen. 

Het mijnTreant-portaal is ontwikkeld in samenwerking met de cliëntenraad en het Treant-panel, dat in 2018 werd opgericht. Niet alleen waren de leden nauw betrokken bij de ontwikkeling van het portaal; ook speelden ze een belangrijke rol bij de testsessies die in het najaar van 2018 plaatsvonden. Het portaal is toegankelijk via een pc en op mobiele apparaten.

Patiëntveiligheid verhogen

Treant ontplooit ook meer initiatieven op het gebied van patiëntveiligheid. Zo stelde de organisatie begin dit jaar een primeur te hebben voor het melden van incidenten die plaatsvinden tussen ziekenhuizen en huisartsenpraktijk. 

Onder de incidentmelding vallen zaken zoals verwisseling van patiëntengegevens, een verkeerde uitslag of recept of een niet correcte bejegening. Treant is actief met een aantal zorginstellingen en met medisch-specialistische zorg op de locaties Emmen (Scheper), Hoogeveen (Bethesda) en Stadskanaal (Refaja).

maarten

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?