Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Treant zet nieuw laboratoriuminformatiesysteem in

Het Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL) van Treant Zorggroep is voor patiënten en dokters een belangrijke schakel bij het stellen van een diagnose. Dagelijks onderzoekt het KCL duizenden monsters van bloed, urine, ontlasting of sperma om te kunnen bepalen wat er aan de hand kan zijn. Om dit in de toekomst nog beter te kunnen doen, koos Treant voor een nieuw en centraal laboratoriuminformatiesysteem: LabTrain van Bodegro.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Treant Zorggroep is een fusiecombinatie in NoordNederland. Het telt drie ziekenhuislocaties: Scheper, Bethesda en Refaja en 17 centra voor verpleeg- en ouderenzorg. Treant heeft een eigen Klinisch Chemisch Laboratorium op de locaties Scheper (te Emmen) en Bethesda (te Hoogeveen). Op de locatie Refaja (te Stadskanaal) verzorgt Certe de klinisch chemische diagnostiek. Samenwerking tussen beide organisaties is steeds meer aan de orde, zo stelt Treant.

Werken met allerlei losse systemen op de drie ziekenhuislocaties is met het nieuwe laboratoriuminformatiesysteem nu volgens de organisatie in ieder geval verleden tijd. Aanvragers (huisartsen en dokters in het ziekenhuis) en daarmee patiënten, kunnen dankzij het nieuwe systeem sneller en beter geholpen worden, zo is de verwachting. Bovendien wordt er flink bespaard op kosten.

Doelmatiger, efficiënter werken

“Met dit nieuwe laboratoriuminformatiesysteem geven we bij Treant invulling aan de noodzaak om doelmatiger en efficiënter te gaan werken,” stelt manager Reitze Sybesma. “Want alleen dan kunnen we op alle drie de ziekenhuislocaties van de zorggroep onze patiënten blijven verzekeren van tijdige en hoogstaande diagnostiek.”

Dee ambitie om continu te willen verbeteren hoeft nu niet langer te worden beperkt, voegt klinisch chemicus Paula Engbers toe, “omdat we werken met meerdere systemen. Zo kunnen we onze aanvragers bijvoorbeeld vaker en met een breder analysepakket van dienst zijn.”

De keuze voor LabTrain van Bodegro volgt na een inkooptraject waarbij diverse laboratoriuminformatiesystemen werden vergeleken op kwaliteit en prijs. Paula hierover: “LabTrain is een gebruikersvriendelijk, slim en compleet systeem wat – in overleg met ons – continu wordt doorontwikkeld.”

2019 laboratoriuminformatiesysteem in gebruik

Treant start direct met de implementatie van het nieuwe systeem, zodat het begin 2019 met LabTrain te gaan werken. Dat spraken Treant-bestuurder Jean Pierre van Beers en CEO van leverancier Bodegro Inés den Ouden vorige week tijdens een officieel tekenmoment met elkaar af.

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen