Triple Helix-partners richten health & high tech generator Briskr op

De Triple Helix samenwerkingspartners in de regio Nijmegen hebben op 12 oktober Briskr opgericht, een zogeheten Health & High Tech Generator. Briskr moet de diversiteit aan ondersteuningsprogramma’s voor startups en mkb-bedrijven op het gebied van health en life sciences stroomlijnen in de regio Nijmegen, dat veel activiteiten omvat in de health en high tech sectoren.

Briskr moet ook investeren in het beter profileren van de regio, vooral waar het gaat om de gecombineerde competenties  van innovatieve ondernemingen, kennisinstituten en onderzoeksfaciliteiten. Onderdeel van Briskr is de Briskr Academy, die een op elkaar afgestemd pakket aan workshops, coaching-faciliteiten en consultatiemogelijkheden bieden, evenals andere activiteiten gericht op business development. Het moet ondernemers ondersteunen op gebieden zoals subsidiering, financieel management, intellectueel eigendom productcreatie.

Briskr leunt op de beschikbare hulpbronnen van de oprichtende partijen, zoals kennis, apparatuur en faciliteiten. De belangrijkste partners binnen het Briskr-consortium zijn de gemeente Nijmegen, health Valley, Kadans Science Partner, Novio Tech Campus, OostNL (het Oost-Nederlandse Ontwikkelings-agentschap), de provincie Gelderland, de Radboud Universiteit, het Radboudumc en SMB Life Sciences. Verder is er nog een aantal geassocieerde partners zoals de Rabobank Rijk van Nijmegen en de Business Cluster Semiconductors.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
thuismonitoring
Vaste plek voor Onco-Connect bij Meander MC
Covid-19 diagnostiek AI
AI-programma kan Covid-19 diagnoses stellen
World Conference
ICT&health World conference komt naar Limburg
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Digitale inclusie; NEN 7510 in Deventer; Bestuurswisselingen, en meer
Heupairbag
Succesvolle heupairbag straks ook thuis beschikbaar
Erasmus MC en Maasstad Ziekenhuis leiden een wereldprimeur met flow-gecontroleerde beademing voor ARDS-patiënten op de IC. Deze innovatie belooft minder longbelasting en potentieel minder schade.
IC-beademingspilot mikt op minder longschade  
Geneesmiddelen
Online dashboard voor doorlooptijden geneesmiddelen
Samenwerking Thuismonitoring
Thuismonitoring geeft impuls aan samenwerking en ontzorgt
ouderenzorg
Whitepaper over AI in ouderenzorg gepubliceerd
psycholoog
2,5 miljoen voor praktijkonderzoek naar hybride ggz-zorg
Volg jij ons al?