Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Triple Helix-partners richten health & high tech generator Briskr op

De Triple Helix samenwerkingspartners in de regio Nijmegen hebben op 12 oktober Briskr opgericht, een zogeheten Health & High Tech Generator. Briskr moet de diversiteit aan ondersteuningsprogramma’s voor startups en mkb-bedrijven op het gebied van health en life sciences stroomlijnen in de regio Nijmegen, dat veel activiteiten omvat in de health en high tech sectoren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Briskr moet ook investeren in het beter profileren van de regio, vooral waar het gaat om de gecombineerde competenties  van innovatieve ondernemingen, kennisinstituten en onderzoeksfaciliteiten. Onderdeel van Briskr is de Briskr Academy, die een op elkaar afgestemd pakket aan workshops, coaching-faciliteiten en consultatiemogelijkheden bieden, evenals andere activiteiten gericht op business development. Het moet ondernemers ondersteunen op gebieden zoals subsidiering, financieel management, intellectueel eigendom productcreatie.

Briskr leunt op de beschikbare hulpbronnen van de oprichtende partijen, zoals kennis, apparatuur en faciliteiten. De belangrijkste partners binnen het Briskr-consortium zijn de gemeente Nijmegen, health Valley, Kadans Science Partner, Novio Tech Campus, OostNL (het Oost-Nederlandse Ontwikkelings-agentschap), de provincie Gelderland, de Radboud Universiteit, het Radboudumc en SMB Life Sciences. Verder is er nog een aantal geassocieerde partners zoals de Rabobank Rijk van Nijmegen en de Business Cluster Semiconductors.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen