Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Truston kiest voor datacenter- en netwerkdiensten van Vancis

Truston, specialist op het gebied van Oracle Health Insurance (OHI), biedt door middel van het Service Center de OHI-applicatie suite als Software as a Service (SaaS) aan zorgverzekeraars.

OHI is een basisapplicatie die zorgverzekeraars gebruiken om primaire bedrijfsprocessen te regelen, zoals polisbeheer, debiteurenbeheer, verwerking van declaraties en contractmanagement. Door het SaaS-model hoeven de zorgverzekeraars zich niet meer te bekommeren over eigen apparatuur en aanschaf van softwarelicenties. Ook het beheer (technisch, applicatief (deels) en functioneel) van de OHI-suite wordt nu door Truston uitgevoerd.

Truston heeft haar OHI-infrastructuur geplaatst in de twee datacenters van Vancis. Het bedrijf neemt ook netwerk- en internetconnectiviteit tussen beide datacenters af om zo de beschikbaarheid van de applicatie te optimaliseren. OHI wordt vanuit beide datacenters van Vancis aangeboden en is geografisch redundant opgebouwd. Vancis verzorgt hierin de netwerkbeveiliging door de inzet van managed firewalls. Daarnaast levert Vancis netwerkdiensten aan Truston buiten het datacenter om. Zo beheert Vancis de netwerkapparatuur op locatie van zorgverzekeraars en levert de ICT-dienstverlener advies omtrent netwerkvraagstukken.

Beschermde omgeving
De datacenters zijn fysiek gescheiden maar zijn virtueel gezien één. Paul van Roozendaal, algemeen directeur van Vancis: "Wij hebben alle netwerkcomponenten volledig geografisch redundant opgebouwd, in een zogenaamde active/active configuratie vanuit onze eigen datacenters. Mocht er een component falen dan heeft dit geen invloed op de beschikbaarheid en de performance van de applicatie. De OHI SaaS-omgeving moet namelijk te allen tijde beschikbaar zijn. De oplossing dient daarom in hoogwaardige datacenters te draaien die elkaar kunnen opvangen met een betrouwbare netwerkinfrastructuur."

Keuze Vancis

Ton Leppers, directeur van Truston: "Wij kozen voor Vancis omdat beide datacenters van Vancis voldoen aan de technische eisen omtrent hoogwaardige datacenters. Ook de systemen en diensten voldoen aan alle technische voorwaarden. Denk hierbij aan UPS-systemen, noodstroomaggregaten, brandpreventie- en koelsystemen. Daarnaast beschikt Vancis over de juiste papieren op het gebied van beveiliging. Zo heeft Vancis het ISO-certificaat voor informatiebeveiliging (ISO/IEC 27001) en het ISO 9001:2008-certificaat dat betrekking heeft op kwaliteitsmanagement binnen een organisatie.

Verder speelde de gunstige connectiviteit een rol in ons besluit; het Vancis Amsterdam datacenter is een ‘AMS-IX certified datacenter’. Door de aanwezigheid van meer dan honderd verschillende ISP’s, Carriers en Telco’s in de datacenters is het erg eenvoudig voor eindklanten om additionele diensten af te nemen bij partijen die ook in de Vancis datacenters staan opgesteld.”

Omdat de OHI-applicatiesuite nu als SaaS-model beschikbaar is kunnen de verzekeraars zich vanaf heden focussen op hun core business. De eerste zorgverzekeraar draait inmiddels productie op deze oplossing en de tweede zorgverzekeraar zal naar verwachting dit najaar gebruik gaan maken van de SaaS-oplossing.

Over Vancis
Vancis B.V. is actief als aanbieder van hoogwaardige ICT-diensten aan bedrijven, universiteiten en onderwijs- en zorginstellingen. Vancis is een jong bedrijf, maar als spin-off van SURFsara heeft zij meer dan veertig jaar ervaring. Het fundament van de Vancis dienstverlening: haar eigen datacenters in Amsterdam en Almere. Vanuit hier biedt Vancis datacenter services, cloud services, managed services, Big Data en technisch applicatiebeheer.

Vanuit de wetenschappelijke labs werkt Vancis voortdurend aan nog betere dienstverlening. Bij Vancis werken 140 enthousiaste medewerkers verspreid over twee locaties (Amsterdam en Almere). Vancis behoort tot één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland en daarom mag Vancis zich dit jaar ook FD Gazelle noemen.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen