Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Uitbreiding opties online afspraken, patiëntenportaal Meander

Meer poliklinieken van het Meander Medisch Centrum zijn gestart met online afspraken. Bij acht poliklinieken is dit nu mogelijk.Verder meldt het Amersfoortse ziekenhuis dat de online inzage voor patiënten in hun medisch dossier via het MijnMeander-portaal is uitgebreid, onder meer naar ziektegeschiedenis en thuismedicatie.

In het voorjaar van 2017 begon Meander op proef bij de polikliniek Dermatologie met de mogelijkheid van online afspraken maken. Het MMC breidde in december 2017 al de mogelijkheid voor patiënten uit om online afspraken te maken, naar de poliklinieken Oogheelkunde en Reumatologie.

Patiënten die van hun huisarts een verwijzing hebben gekregen voor de polikliniek Neurologie, Plastische Chirurgie, Urologie of Keel Neus- en Oorheelkunde (KNO) in Meander Medisch Centrum, kunnen vanaf nu ook online hun afspraak maken. Hiermee zijn er op dit moment acht poliklinieken in Meander waar dit mogelijk is: Dermatologie, Reumatologie, Oogheelkunde, Gynaecologie (vaginale echo’s), Neurologie, Plastische Chirurgie, Urologie en KNO.

Methoden voor online afspraak

Online een afspraak maken kan op twee manieren:

  • Via patiëntenportaal MijnMeander, met DigiD-inlog
  • Via de website van Meander, met het ZorgDomein-nummer dat patiënten van hun huisarts hebben gekregen en hun Burgerservicenummer (BSN).

Deze mogelijkheid geldt voor diverse nieuwe verwijzingen voor een eerste afspraak op de polikliniek, zo laat het ziekenhuis weten. Patiënten horen via hun huisarts bij welke afspraken dit mogelijk is. Via MijnMeander is het ook mogelijk om online afspraken te wijzigen en te annuleren.

Controleafspraken kunnen (nog) niet online gemaakt worden. In de MijnMeander app is het nog niet mogelijk om online afspraken te maken. Afspraken inzien, verzetten of afzeggen kan wel via de app.

Uitbreiding MijnMeander patiëntenportaal

In het patiëntenportaal MijnMeander, een beveiligde website van Meander Medisch Centrum, kunnen patiënten van 16 jaar en ouder nu meer onderdelen gedeeltes van hun medisch dossier inzien. In het dossier staat informatie vanaf 1 januari 2016. De inzage in medische gegevens is uitgebreid met zeven onderdelen. Naast brieven en uitslagen van onderzoek (sinds maart 2018), is er vanaf nu ook toegang tot de volgende gegevens:

  1. Informatie over opname(s) uit het verleden: details van opname(s), contactpersoon en wils- en behandelverklaring als die is afgegeven;
  2. Ziektegeschiedenis: informatie die aan een zorgverlener is verteld over iemands voorgeschiedenis en gegevens met betrekking tot een ziekte of aandoening, zoals allergieën of hulpmiddelen thuis;
  3. Alcohol-, tabak,- en drugsgebruik zoals aangegeven voor een opname;
  4. Metingen die in Meander Medisch Centrum zijn uitgevoerd: bloeddruk, lengte en gewicht;
  5. Implantaten die zijn ingebracht en wat het serienummer hiervan is;
  6. Verrichtingen: alle handelingen die zijn uitgevoerd in Meander Medisch Centrum;
  7. Thuismedicatie: een overzicht van de medicijnen die een patiënt thuis gebruikte, op het moment dat hij/zij op het spreekuur in het ziekenhuis was. Dit overzicht is alleen te zien wanneer iemand aan de eigen apotheek toestemming heeft gegeven voor het delen van gegevens met het ziekenhuis. Dit is geen actueel medicatieoverzicht, deze is op te vragen bij de eigen apotheek.

Inzage in het medisch dossier is op dit moment alleen mogelijk via patiëntenportaal MijnMeander, de MijnMeander app biedt deze mogelijkheid nog niet.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet te lang en meld u snel aan want op is op!

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen