Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
21 augustus 2019
Artikel delen

UMCG onderschrijft positief effect Untire

“Elke vermoeide patiënt is er één te veel. Want we kunnen er nu iets aan doen”, stelt Bram Kuiper, mede-oprichter en CEO van Tired of Cancer in het eerstvolgende nummer van ICT&health. Daarvoor heeft de organisatie de Untire-app ontwikkeld.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Untire is volgens Kuiper meer dan één van de honderdduizenden gezondheids-apps. Het is een compleet zelfmanagementprogramma tegen de extreme vermoeidheid die het leven van vele (ex)kankerpatiënten ontwricht. Gestoeld op wetenschappelijk bewezen componenten en met inmiddels zo’n 13.000 gebruikers.

De potentiële gebruikersgroep is nog veel groter. Tired of Cancer schat dat er alleen al in Nederland zo’n 300.000 (ex)kankerpatiënten lijden onder ernstige en langdurige vermoeidheid. Er werken ook gebruikers mee aan de app, onder meer op het gebied van promotie en verbetering van Untire.

Untire helpt leven op rit te krijgen

Uit de gebruikerservaringen en RCT-onderzoek van het UMCG blijkt dat Untire mensen helpt hun leven weer op de rit te krijgen als ze een aantal maanden met de app werken. Kuiper hoopt dan ook dat Untire als ‘digitaal antibioticum’ wordt erkend en toegevoegd aan de digitale zorg die in ons land wordt vergoed.

De app is ontwikkeld uit eigen fondsen en met hulp van het Europese Horizon 2020-programma. De organisatie is nu in overleg met de NZa, het Zorginstituut en VWS om te kijken of Untire in aanmerking kan komen voor bovengenoemde vergoeding, om het gebruik zo laagdrempelig mogelijk te houden.

ICT&health 4 verschijnt eind augustus.

Openingsmanifestatie 2021
Wilt u op 17 juni 2021 ook naar de ICT&health Openingsmanifestatie? Entreekaarten zijn gratis maar op is écht op! Dus wacht niet en meld u snel aan.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen