Search
Close this search box.
Search

Universiteit van Tilburg en JADS onderzoeken big data in relatie tot zorg

De aankomende vijf jaar zullen De Tilburg School of Economics and Management (TiSEM) en de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) onderzoek doen rondom big data en het gebruik daarvan in de zorgsector. Het onderzoek wordt ondersteunt door Zorgverzekeraar CZ.

Zorgverzekeraars krijgen tegenwoordig enorm veel data te verwerken. "Aan de ene kant kun je daaruit met moderne technologie van alles afleiden, aan de andere kant moet de privacy van onze verzekerden te allen tijde gewaarborgd zijn", zegt CZ-bestuurder Arno van Son. "Data Science helpt ons te innoveren en antwoorden te vinden op de privacyvraagstukken die daarmee samenhangen."

Twee bijzonder hoogleraren, twee promovendi en een Professional Doctorate in Engineering (PDEng) gaan van 2017 tot en met 2021 onderzoek doen naar big data als bron van disruptie in de zorg en big data als de drijver van personalisatie van zorg.

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?