Search
Close this search box.
Search

Universiteit van Utah Health kiest voor Philips Illumeo met adaptive intelligence

Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de Radiological Society of North America Annual Meeting (RSNA) kondigde Philips gisteren aan dat radiologen van de University of Utah Health gebruik maken van Philips Illumeo.

Met Illumeo kunnen de radiologen de expertise en efficiëntie van artsen vergroten door gebruik te maken van adaptive intelligence voor interactie met imaging data.  De eerste resultaten omvatten productiviteitsvoordelen op het gebied van doorlooptijd, directe metingen op dezelfde dag en contextgedreven toolkeuze.

Adaptieve intelligentie

Op Artificial Intelligence (AI) gebaseerde oplossingen hebben het potentieel om de efficiëntie van de zorgverlening te verhogen en de patiëntenzorg te verbeteren. Met behulp van oplossingen die AI en andere technologieën combineren met kennis van de klinische en operationele context waarin ze worden gebruikt, biedt Philips een mensgerichte aanpak die adaptieve intelligentie wordt genoemd. Dit vergroot de mogelijkheden van zorgverleners om mensen, data en technologie naadloos met elkaar te verbinden om zo radiologen te ondersteunen.

Geïntegreerd overzicht

De University of Utah Health biedt zorg aan inwoners van Utah en vijf omringende staten, met een verwijzingsgebied dat meer dan 10 procent van de continentale V.S. omvat. Door deze grote dekking en een toename van de beeldvormingsgegevens wordt de radiologieafdeling geconfronteerd met een toenemende hoeveelheid beeldvormingsonderzoek en gegevens die moeten worden verwerkt – ongeveer vijfhonderdduizend per jaar.

Illumeo combineert contextuele ques en Anatomy Awareness functionaliteit met geavanceerde data- en beeldverwerking om de routineactiviteiten van de radioloog te verbeteren. De technologie ondersteunt interacties met beeldvormingsgegevensvergelijkingen. Het biedt een geïntegreerd overzicht van klinisch relevante, case-gerelateerde informatie uit verschillende bronnen.

Eind vorig jaar stapte Philips in een samenwerking met Nuance Communications, aanbieder van intelligente spraak- en taal-oplossingen. Nuance zou met zijn rapportage-platform aan de basis liggen van 70 procent van de radiologie-rapporten in de VS.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en meld u snel aan want op is op!

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Woonomgeving
Empathische woonomgeving past zich aan bij wensen bewoners
Gegevens delen
Derde pilot proactief gegevens delen
Digitalisering expertisecentrum
Expertisecentrum bundelt kennis digitalisering en welzijn
wiel
Wiel zelf uitvinden hoeft niet, maar ontwikkel er wel op door
breuk
Virtual Fracture App slaat aan in Albert Schweitzer
monitor
E-healthmonitor signaleert stagnerende inzet digitale zorg
Alain-Labrique_bewerkt kopie
Digitale technologie is enabler voor duurzame zorg
shutterstock_317554598 kopie
Vergroten digitale patiëntbetrokkenheid zorgt voor gestroomlijnde workflows
um_mumc
Soms moet je eerst even uitzoomen om echte stappen te zetten
domotica-ouderen_Midjourney kopie
Cybercrimineel focust zich vaker op zorgleverancier
Volg jij ons al?