Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

UPC: economische potentieel E-health onvoldoende benut

Het economisch potentieel van E-Health wordt onvoldoende benut in Nederland. Dat schrijft UPC Nederland.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De kabelaanbieder baseert zich op een onderzoek dat het heeft laten uitvoeren in opdracht van Amarach Research. De uitkomsten werden 17 juni gepresenteerd op het VNG jaarcongres in Hendrik-Ido-Ambacht.

Amarach ondervroeg 1.000 consumenten en 325 IT-beslissers uit het mkb. Uit het rapport blijkt dat Nederland één van de koplopers is bij het realiseren van de Europese breedbandambities uit de Digitale Agenda van Eurocommissaris Kroes. Kroes wil dat in 2020 elk EU-huishouden toegang heeft tot internet met een snelheid van minimaal 30 Mbps; 30 procent moet toegang tot minimaal 100 Mbps hebben. Het potentieel aan maatschappelijke diensten wordt echter nog onvoldoende benut.

Innovatieve projecten zoals E-Health, waarbij zorgop afstand wordt aangeboden aan cliënten, komen volgens UPC moeilijk van de grond of blijken door uiteenlopende redenen lastig op te schalen. Dit komt voornamelijk door een gebrek aan voorlichting over de voordelen van digitaal zakendoen en over de kosten van het nalaten daarvan. De business case van eHealth is volgens het rapport van Amarach gunstig en kan enorm bijdragen aan het reduceren van de landelijke zorgkosten.

Door: Martijn Kregting

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen