Search
Close this search box.
Search

Vancis beschikt over ISAE3402 Type I rapport

Vancis heeft beheersmaatregelen uit ISO27001:2013 en ISO27002:2013 gebruikt om haar interne beheersing rondom haar datacenter-, cloud- en managed dienstverlening verder te formaliseren en bovendien te laten auditen.

Met goed gevolg: Vancis beschikt nu over een ISAE3402 Type I rapport. Vancis is trots op dit resultaat. Alex Klaassen, partner bij Koenen & Co, overhandigde het rapport gisteren op het hoofdkantoor van Vancis.

Certificering is belangrijk

Bedrijven besteden steeds meer uit aan externe serviceorganisaties. Dit geldt ook voor bedrijfskritische activiteiten. Maar de verantwoordelijkheid voor die activiteiten ligt nog steeds bij het bedrijf zelf. In die situatie geeft de certificering zekerheid. 

Audits

Om de interne beheersing nu en in de toekomst blijvend te garanderen, vinden er vanaf nu regelmatig interne en externe audits plaats bij Vancis. Het doel is om over 2016 voor de eerste keer een ISAE3402 Type II rapport op te laten stellen. Dit rapport moet dan aantonen dat de beheersmaatregelen er zijn én goed functioneren. 

Toezichthouders

Paul van Roozendaal, Algemeen Directeur Vancis: "Met dit rapport bewijzen we dat we de lat voor de kwaliteit van onze dienstverlening voortdurend hoog leggen. Veel klanten hebben te maken met toezichthouders. Wij ervaren het als plicht om onze dienstverlening te laten aansluiten op de kwaliteitseisen van onze klanten en deze toezichthouders. Met dit ISAE3402 rapport en de eerdere ISO9001 en ISO27001 certificeringen geven we onze klanten de zekerheid dat de uitbesteding van ICT-dienstverlening bij ons in goede handen is."

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?