Vastgoedmakelaar investeert in zorgrobots

8 februari 2017
Nieuws

Vastgoedmakelaar Bart Versluys gaat 25 procent van de aandelen van Zora Bots in handen nemen. Hij neemt deze aandelen over van Investeringsmaatschappij Summa. Via zijn beleggingsholding Scorpiaux wordt Versluys een nieuwe aandeelhouder die verdere groei van de succesvolle robot mogelijk gaat maken. Het Oostendse bedrijf Zora ontwikkelt humanoïde robots en de software ervan.

De oprichters en CEO's, Tommy Deblieck en Fabrice Goffin, behouden 50 procent van de aandelen. De Antwerpse holding Summa behoudt de overige 25 procent. "De komst van deze grote investeerder is een bevestiging van de explosieve groei van Zora Bots en zal vast en zeker een nieuwe impuls aan de roboticasector geven, zowel in België als wereldwijd", aldus een woordvoerder van Zora.

De nieuwe investeerder zal de groei gaan versterken verwacht Miranda Cok, CEO van Summa. “Met Bart Versluys krijgen we er een gepassioneerde investeerder bij en ik heb er alle vertrouwen in dat dankzij zijn inzet de onderneming nog verder zal kunnen groeien.” Cok verwacht zelf dat robots de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven. “Zora Bots sluit aan bij deze ontwikkeling. Daarnaast heeft ze ook een maatschappelijk belang en daar dragen we graag aan bij.”

Multi-inzetbaar

"Tommy Deblieck en Fabrice Goffin hebben een ruime ervaring en knowhow. Zora Bots is een wereldleider en pionier in de roboticasector. Daarom wilde ik deel uit maken van dit grote avontuur", zo zegt Bart Versluys. De robotten worden al ingezet in verschillende sectoren. Zo worden de robots gebruikt in het onderwijs, helpen ze op de luchthaven van Oostende de reizigers verder, wil het bedrijf de particuliere markt op en wordt Zora meer en meer ingezet in de zorgsector.

Zora beschikt over allerlei sensoren waardoor deze kan lopen en praten. De robot  is 57 centimeter groot en spreekt zestien talen. De robot groeit in populariteit en er worden inmiddels meer dan 400 robots wereldwijd ingezet. Vooral in verzorgingshuizen worden ze gebruikt bij revalidatie, animatie en dagbesteding.

Het bedrijf Zora is vooral trots op de baanbrekende technologieën en nuttige vernieuwing. "Het bedrijf gaat hierin nu nog een stap verder met de ontwikkeling van nieuwe projecten toegespitst op de gewone markt. Door een wereldwijde inzet van meer dan 400 robots is Zora Bots binnenkort klaar om robots voor te stellen die iedereen thuis of op het werk zal gebruiken."