Vernieuwde Samsung Health biedt 24/7 toegang tot arts

Samsung heeft zijn S Health app een update en een nieuwe naam gegeven.Samsung Health zal worden voorgeïnstalleerd op de nieuwe Galaxy S8 en de Gaalxy S8+ die eind april in de schappen zullen liggen. Tegelijkertijd komt de gezondheidsapp van Samsung beschikbaar op alle Android-apparaten die zijn voorzien van Android 4.4 of hoger.

Samsung introduceerde S Health in 2012 bij de lancering van zijn toenmalige topmodel Galaxy S3. Met de app was het in eerste instantie mogelijk om bloeddruk, suikerspiegel en gewicht te meten en deze te delen via sociale netwerken.

In september 2015 ontving S Health een grote update. Zo werd het dashboard opnieuw ontworpen, met een snel overzicht van dagelijkse doelen en activiteiten, tips en speciale functies voor een aantal verschillende sporten. Verder maakte Samsung het makkelijker om prestaties te delen met anderen.  Vorig jaar zomer werd integratie toegevoegd met met fitness-apps en devices van Strava, Fitbit, Jawbone, Misfit en Microsoft Health.

De meest belangrijke feature in de nieuwe versie van Samaunsg Health is waarschijnlijk de feature Ask An Expert. Hiermee krijgen gebruikers 24 uur per dag toegang tot ondersteuning van een arts. Zo kunnen er online afspraken worden gemaakt of vragen worden gesteld. De functie is momenteel alleen in de VS beschikbaar en is niet gratis. Voor een bedrag van 59 dollar kan gebruik worden gemaakt van meer dan 1200 gecertificeerde artsen. Deze artsen zijn ook bevoegd tot het stellen van diagnoses en het uitschrijven van recepten.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
injecties
Naaldloos injecteren verhoogt opties zelfmanagement
Gegevens delen data
Tweede ronde project ‘proactief gegevens delen in palliatieve fase’ start
Amphia Ziekenhuis digitale strategie.
Arnaud Kruizinga, CIO Amphia: 'Eerst de visie, dan de route'
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Robotecho genomineerd; App voor bipolaire stoornis, en meer
Oog staaroperatie
Operatiekamers vrij door SurgiCube bij staaroperaties
In het St. Antonius Ziekenhuis is ‘s werelds meest innovatieve defibrillator in een patiënt geplaatst.
Primeur met mini-defibrillator als erkende behandeloptie
Bernhoven patiëntenportaal
Bernhoven lanceert nieuw patiëntenportaal
hersenimplantaten
Neuralink mag hersenimplantaten op mensen testen
Tijdens het Art Electronica Festival in Oostenrijk heeft de Nederlandse fashion-techontwerper Anouk Wipprecht een bijzondere 3D-geprinte jurk gepresenteerd.
3D-geprinte jurk toont cognitieve belasting van hersenen
Pallas Reactor Petten
Kuipers belooft volledige financiering voor reactor medische isotopen  
Volg jij ons al?