Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
10 april 2017
Artikel delen

Vernieuwde Samsung Health biedt 24/7 toegang tot arts

Samsung heeft zijn S Health app een update en een nieuwe naam gegeven.Samsung Health zal worden voorgeïnstalleerd op de nieuwe Galaxy S8 en de Gaalxy S8+ die eind april in de schappen zullen liggen. Tegelijkertijd komt de gezondheidsapp van Samsung beschikbaar op alle Android-apparaten die zijn voorzien van Android 4.4 of hoger.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Samsung introduceerde S Health in 2012 bij de lancering van zijn toenmalige topmodel Galaxy S3. Met de app was het in eerste instantie mogelijk om bloeddruk, suikerspiegel en gewicht te meten en deze te delen via sociale netwerken.

In september 2015 ontving S Health een grote update. Zo werd het dashboard opnieuw ontworpen, met een snel overzicht van dagelijkse doelen en activiteiten, tips en speciale functies voor een aantal verschillende sporten. Verder maakte Samsung het makkelijker om prestaties te delen met anderen.  Vorig jaar zomer werd integratie toegevoegd met met fitness-apps en devices van Strava, Fitbit, Jawbone, Misfit en Microsoft Health.

De meest belangrijke feature in de nieuwe versie van Samaunsg Health is waarschijnlijk de feature Ask An Expert. Hiermee krijgen gebruikers 24 uur per dag toegang tot ondersteuning van een arts. Zo kunnen er online afspraken worden gemaakt of vragen worden gesteld. De functie is momenteel alleen in de VS beschikbaar en is niet gratis. Voor een bedrag van 59 dollar kan gebruik worden gemaakt van meer dan 1200 gecertificeerde artsen. Deze artsen zijn ook bevoegd tot het stellen van diagnoses en het uitschrijven van recepten.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen