Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Deelnemers ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ challenge

Uit 30 aanmeldingen heeft de vierkoppige vakjury 10 projecten van verpleeghuizen gekozen die mogen deelnemen aan de ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ challenge. Het doel van de challenge is het vergroten en stimuleren van de structurele inzet van bestaande en reeds in de praktijk gebruikte technologie in verpleeghuizen. Kennisorganisatie Vilans gaat de 10 projecten begeleiden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De inschrijftermijn voor de challenge liep van 5 september t/m 19 november. Al snel bleek dat er veel belangstelling was voor deelname. De jury selecteerde voor beide categorieën, implementatie van nieuwe technologie en opschaling van bestaande technologie, vijf projecten van verpleeghuizen.

De deelnemende verpleeghuizen krijgen over een periode van 10 maanden in totaal 60 dagen begeleiding bij de implementatie of opschaling van de technologie in hun verpleeghuis.

De 10 geselecteerde verpleeghuizen

Implementatie:

  • Vitalis Woonzorg groep – leefcirkels
  • CuraMare – Een slimme zool met gps-systeem
  • Stichting WVO zorg – App ‘Sprekende beelden’
  • Stichting Amstelringgroep – Cinnovate zorg alarmopvolging + onderzoeken gebruik van data
  • Zorggroep Sint Maarten – Smart Glass

Opschaling:

  • Patyna – Tandenborstel van dental robotics
  • Interzorg Noord-Nederland – MedEye medicatieveiligheid
  • Stichting Sint Jacob – Douche-wc
  • Schakelring – Travis communicatie vertaler
  • TanteLouise – Wolk heupairbag

Het komende jaar zullen bovengenoemde verpleeghuizen aan de slag gaan om hun technologische innovatie te implementeren op op te schalen.

Zorgvernieuwer 2021

Behalve de begeleiding krijgen de geselecteerde deelnemers ook een voucher ter waarde van 5000 euro. Die kan ingezet worden voor het inschakelen van hulp bij het definitief maken van het plan van aanpak, schrijven business case etc.

De genomineerde verpleeghuizen maken ook kans op de titel Zorgvernieuwer 2021. Die titel gaat naar de twee verpleeghuizen die het implementatietraject voor een nieuwe implementatie en opschaling van technologie het meest succesvol afrondt. Daarnaast ontvangen beide verpleeghuizen een geldprijs van 2500 euro en een uitje voor alle werknemers die deelnamen aan het project ter waarde van maximaal 1000 euro.

De eerste challenge werd in 2018 georganiseerd door VWS, geïntroduceerd door secretaris-Generaal Erik Gerritsen. Tijdens de ICT&health openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 werd de winnaar uitgeroepen; zorgaanbieder Evean (samen met Philadelphia) met de inzet van slim incontinentiemateriaal.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen