Search
Close this search box.
Search

Deelnemers ‘Verpleeghuizen van de Toekomst’ challenge

Uit 30 aanmeldingen heeft de vierkoppige vakjury 10 projecten van verpleeghuizen gekozen die mogen deelnemen aan de 'Verpleeghuizen van de Toekomst' challenge. Het doel van de challenge is het vergroten en stimuleren van de structurele inzet van bestaande en reeds in de praktijk gebruikte technologie in verpleeghuizen. Kennisorganisatie Vilans gaat de 10 projecten begeleiden.

De inschrijftermijn voor de challenge liep van 5 september t/m 19 november. Al snel bleek dat er veel belangstelling was voor deelname. De jury selecteerde voor beide categorieën, implementatie van nieuwe technologie en opschaling van bestaande technologie, vijf projecten van verpleeghuizen.

De deelnemende verpleeghuizen krijgen over een periode van 10 maanden in totaal 60 dagen begeleiding bij de implementatie of opschaling van de technologie in hun verpleeghuis.

De 10 geselecteerde verpleeghuizen

Implementatie:

  • Vitalis Woonzorg groep – leefcirkels
  • CuraMare – Een slimme zool met gps-systeem
  • Stichting WVO zorg – App ‘Sprekende beelden’
  • Stichting Amstelringgroep – Cinnovate zorg alarmopvolging + onderzoeken gebruik van data
  • Zorggroep Sint Maarten – Smart Glass

Opschaling:

  • Patyna – Tandenborstel van dental robotics
  • Interzorg Noord-Nederland – MedEye medicatieveiligheid
  • Stichting Sint Jacob – Douche-wc
  • Schakelring – Travis communicatie vertaler
  • TanteLouise – Wolk heupairbag

Het komende jaar zullen bovengenoemde verpleeghuizen aan de slag gaan om hun technologische innovatie te implementeren op op te schalen.

Zorgvernieuwer 2021

Behalve de begeleiding krijgen de geselecteerde deelnemers ook een voucher ter waarde van 5000 euro. Die kan ingezet worden voor het inschakelen van hulp bij het definitief maken van het plan van aanpak, schrijven business case etc.

De genomineerde verpleeghuizen maken ook kans op de titel Zorgvernieuwer 2021. Die titel gaat naar de twee verpleeghuizen die het implementatietraject voor een nieuwe implementatie en opschaling van technologie het meest succesvol afrondt. Daarnaast ontvangen beide verpleeghuizen een geldprijs van 2500 euro en een uitje voor alle werknemers die deelnamen aan het project ter waarde van maximaal 1000 euro.

De eerste challenge werd in 2018 georganiseerd door VWS, geïntroduceerd door secretaris-Generaal Erik Gerritsen. Tijdens de ICT&health openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019 werd de winnaar uitgeroepen; zorgaanbieder Evean (samen met Philadelphia) met de inzet van slim incontinentiemateriaal.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
thuisarts.nl
Samenwerking voor verdere uitbreiding Thuisarts.nl
digipunt
DigiPunt Zuyderland ondersteunt digivaardigheid
AI-model huidkanker
Risico op huidkanker voorspellen met AI-model
diabetestools
Digitale diabetestools bieden te weinig klinische voordelen
Volg jij ons al?