Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

VieCurie regievoerder integrale digitale diagnostiek Noord- en Midden-Limburg

VieCuri wordt vanaf 2020 regievoerder in Noord- en Midden-Limburg voor integrale (eerste en tweede lijn), digitale diagnostiek. Het ziekenhuis met locaties in Venray en Venlo heeft hiertoe voor de komende twee jaar een contract gesloten met zorgverzekeraar VGZ.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

VGZ meldde begin deze week dat het in negen regio’s vanaf 2020 van start gaat met integrale digitale diagnostiek. De zorgverzekeraar streeft in het kader van zijn programma Zinnige Zorg naar deze vorm van diagnostiek door het realiseren van een goed en passend aanbod in elke regio, bij voorkeur via een contract met één regievoerder per regio die op elkaar afgestemd laboratoriumonderzoek in de eerste en tweede lijn verzorgt. Diagnostiek en trombosezorg moet zo patiëntvriendelijker, beter, sneller en goedkoper worden.

Regievoering diagnostiek

VieCuri gaat in de GHOR-regio Noord- en Midden-Limburg (15 gemeenten, van Mook en Middelaar in het noorden, Weert in het westen, Roermond in het oosten t/m Echt-Susteren in het zuiden) de regie voeren voor de volgende diagnostieksoorten:

  • Klinische chemie.
  • Medische microbiologie.
  • Pathologie.
  • Trombosezorg.

Met ingang van 1 januari 2020 start de nieuwe opdracht voor VieCuri, voor een periode van twee jaar. Samen met de huisartsencoöperaties Cohesie en Meditta en met Laurentius Ziekenhuis Roermond, werkt VieCuri toe naar een aantal zaken die VGZ heeft opgesteld:

  • Eén goed en fijnmazig prik- en distributienetwerk voor de hele regio, dichtbij voor alle patiënten.
  • Uitslagen digitaal beschikbaar voor (relevante) zorgverleners en de patiënten zelf.
  • Schaalvergroting en efficiëntere dienstverlening laboratoria.
  • Het voorkomen van onnodige of dubbele diagnostiek.
  • Interdisciplinaire regionale samenwerking tussen zorgverleners in de eerste en tweede lijn (huisarts en specialist).
  • Kosten die niet hoger zijn dan noodzakelijk.

De komende maanden gaat VieCuri met alle betrokken partijen in gesprek om dit te organiseren. Alles gericht op een duurzaam, kwalitatieve en betaalbare diagnostiek. ‘Deze stap geeft zekerheid voor de toekomst en past naadloos in onze Regiovisie digitale zorg’, aldus VieCuri.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen