Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Vilans komt met online uitdaging om digitale zorg te leren kennen

Technologie wordt steeds belangrijker, ook in de zorg. Wie technologie wil inzetten in de organisatie, weet exchter vaak niet altijd waar en hoe te beginnen? Vilans, kenniscentrum voor langdurige zorg, heeft daarom een online challenge gelanceerd die moet helpen bij het zoeken naar de juiste digitale invulling van bestaande en nieuwe zorgbehoeften.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Het doel van de uitdaging is volgens Vilans om een ‘leuke, interessante eerste stap’te bieden  op weg naar de wat het kenniscentrum omschrijft als de ‘Technologische Toekomst van de Zorg’. Vilans stelt de toekomst niet te kunnen voorspellen, maar op basis van verschillende scenario’s en experimenten wel het belang van technologie aan te kunnen kaarten. ‘Over deze verwachte toekomst kunnen we met elkaar in gesprek en ons hierop voorbereiden.

 Het afgelopen jaar experimenteerden verschillende zorgorganisaties al met (voor hen) nieuwe toepassingen en oplossingen van startups. Uit het project Technologische toekomst blijkt experimenteren met een nieuw product of ontwikkeling erg waardevol voor zorgorganisaties.’

Laagdrempelig kennis maken

De challenge is volgens Vilans de ideale manier om als zorgteam laagdrempelig kennis te maken met de mogelijkheden van technologie. Tijdens de challenge gaat teams van deelnemende organisaties een nieuwe technologie of ontwikkeling ‘Zinvol Uitproberen’.

In 6 weken moet zo ontdekt worden wat een product of ontwikkeling op het gebied van technologie voor de zorg kan betekenen: voor cliënten, hun naasten en de eigen organisatie. Elk team ontvangt elke week een opdracht om zo verschillende technologieën en hun effecten uit te proberen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen