Search
Close this search box.
Search

Vincent van Gogh kiest als eerste GGZ organisatie voor CareCTRL

GGZ organisatie Vincent van Gogh heeft een contract ondertekend voor de implementatie van CareCTRL, de ERP oplossing van PinkRoccade Healthcare.

Met de keuze voor CareCTRL wil Vincent van Gogh haar bedrijfsvoeringsprocessen verder optimaliseren. Naast ziekenhuisimplementaties bij onder andere AMC, Amphia, Rijnstate, Slingeland, VieCuri en ZXL gaat CareCTRL zich nu ook begeven op de GGZ-markt.

PinkRoccade Healthcare en Vincent van Gogh zijn geen vreemden voor elkaar. Sinds 2004 maakt de GGZ-organisatie gebruik van PSYGIS Quarant; het elektronisch cliëntendossier (ECD) van PinkRoccade Healthcare dat is afgestemd op de wensen van de gebruiker binnen de geestelijke gezondheidszorg.

CareCTRL:
de ‘best practice’ uit de zorgmarkt Marten Kroese, CFO bij Vincent van Gogh: "Vincent van Gogh heeft op dit moment een best of breed oplossing die we graag willen moderniseren middels één ERP-oplossing. CareCTRL is een voor gedefinieerd standaard ERP-product, ingericht volgens de ‘best practice’ uit de zorgmarkt. Door de invoering van CareCTRL kunnen wij de kwaliteit en efficiency van onze bedrijfsvoering nog beter borgen; wij verwachten aanzienlijk te kunnen besparen op inkoop en logistiek".

Vincent van Gogh koos voor een zogenaamd "single-vendor approach", waardoor het technisch applicatiebeheer én het technisch infrastructuurbeheer van CareCTRL (en verschillende andere softwareproducten) gehost in de cloudoplossing van PinkRoccade, de Pink Private Cloud. Dit moet winst opleveren in het terugdringen van complexiteit, beheerlast en implementatietijd.

Live in 2015
Met de implementatie van CareCTRL gaat Vincent van Gogh gebruikmaken van de modules Finance & Control, Inkoop & Logistiek, Service & Onderhoud en Personeel & Organisatie (HR) & Payroll. Alle modules gaan live op 1 januari 2015, met uitzondering van HR en Payroll, waarvoor een aangepast tijdpad is vastgesteld.

Huub Deterd, Algemeen Directeur bij PinkRoccade Healthcare: "Wij zijn bijzonder trots op het feit dat we de eerste GGZ organisatie kunnen verwelkomen voor CareCTRL. Doordat PSYGIS Quarant en CareCTRL met elkaar gekoppeld worden, ontstaat straks een naadloze verbinding tussen het cliëntendossier en het ERP-systeem. Dit kan de kwaliteit van de zorgprocessen ten goede komen, waardoor ook de kwaliteit van zorg kan worden verbeterd. PinkRoccade kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking".

admin

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?