Virtueel vliegen in e-lab moet mensen van vliegangst afhelpen

23 oktober 2017
CleVR
Innovatie
Nieuws
De combinatietherapie van virtueel vliegen en gesprekken – VRET (Virtual Reality Exposure Therapie) moet er voor volgens E-Mence zorgen dat de behandelaar samen met cliënt tot de kern van de angst kan doordringen zodat de deelnemer daardoor blijvend van zijn vliegangst af kan komen. Veel mensen hebben last van een vorm van vliegangst, volgens Lufthansa gaat het bijvoorbeeld om 30 procent van hun passagiers.

E-lab als proeftuin

Het e-lab fungeert als proeftuin voor steeds meer innovatieve e-health oplossingen. De faciliteit krijgt naast de functie van proeftuin, ook de rol van ontmoetingsplek voor innovatie, productontwikkeling en kennisdeling op het gebied van e-mental health implementatie en opschaling. Dit schrijft de Arq Psychotrauma Expert Groep.

De vliegangstbehandeling is ontwikkeld door CleVR, partner van E-Mence. E-Mence is ruim anderhalf jaar geleden opgericht door Triple e-Health en Arq Psychotrauma Expert Groep met als doel partijen uit de ggz te helpen met de implementatie en opschaling van e-health, in samenwerking met mkb-aanbieders en innovatieve partners.

CleVR is gespecialiseerd in het ontwikkelen van effectieve virtual reality oplossingen voor de geestelijke gezondheidszorg en in 2010 ontstaan uit een samenwerking van de TU Delft en UvA.

Meer informatie over de Virtual Reality behandeling is te vinden op: www.hulpbijvliegangst.nl