Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Virtuele zorgprogramma’s nog geen prioriteit – onderzoek

Ongeveer een kwart van de Amerikaanse healthcare providers zegt gebruik te maken van telehealth- of telemedicine-oplossingen die bovendien financieel aantrekkelijk zijn de efficiëntie verhogen. Dat blijkt uit een recent onderzoek door KPMG onder 120 individuele zorgverleners.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Hoewel telehealth en telemedicine in de lift zitten binnen zorgleveranciers, loopt het aanbieden van virtuele zorgprogramma’s nog achter. Ruim een derde (35%) van de respondenten in het onderzoek gaf aan een dergelijke oplossing te hebben en 40 procent gaf aan hier juist mee te zijn begonnen.

29 procent wil een virtueel zorgprogramma om daarmee meer patiënten te trekken en hun loyaliteit te verhogen en 17 procent wil zo’n programma om risicogevallen beter te kunnen coördineren. Verder worden de verlaging van behandelkosten voor patiënten en de vraag vanuit de patiënt zelf genoemd als reden om een virtueel zorgprogramma aan te gaan bieden.

Uitdagingen

Uitdagingen liggen er ook voor de adoptie van virtuele zorgprogramma’s. Bijna een vijfde (19%) van de respondenten zei andere technische prioriteiten te hebben en 18 procent vond het lastig om hiervoor een duurzaam businessmodel te ontwikkelen. Nog eens 18 procent zei dat hun organisatie nog niet klaar was voor de implementatie van dergelijke oplossingen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen