Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

Vodafone en Ericsson implementeren eerste operationele Radio Dot-systeem wereldwijd bij Radboud Universiteit in Nijmegen

Vodafone zet als eerste operator in de wereld het Ericsson Radio Dot-systeem operationeel in bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. Met het Ericsson Radio Dot-systeem kan snel dekking binnenshuis gerealiseerd worden, plus optimale samenwerking met het netwerk buitenshuis

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Samen met Vodafone Nederland heeft Ericsson met succes het Radio Dot- systeem ingezet bij de Radboud Universiteit in Nijmegen, het eerste operationele Radio Dot-systeem wereldwijd in de zakelijke markt. Het systeem verbetert de kwaliteit van mobiel internet binnenshuis voor gebruikers in middelgrote tot grote gebouwen met behulp van een innovatief antenne-element – een radio dot – dat mobiel breedband levert met een hoge kwaliteit.

"De zakelijke markt is een belangrijk segment voor ons, waar het leveren van snel en betrouwbaar mobiel internet hoog op onze agenda staat. Het Ericsson Radio Dot-systeem is een efficiënte manier om onze capaciteit en dekking binnenshuis te verbeteren", aldus Mallik Rao, Chief Technology Officer van Vodafone Nederland.

Onderzoek
Uit het onlangs uitgebrachte Ericsson ConsumerLab-rapport ‘Zakelijke gebruikers stappen over op mobiel’ blijkt dat de behoefte aan dekking binnenshuis is toegenomen en dat de dekking moet worden verbeterd. Negen van de tien beslissers geven aan dat het dataverkeer binnenshuis via 3G, 4G en LTE de laatste twee jaar is toegenomen.

"Als strategisch netwerkleverancier van Vodafone maakt Ericsson haar belofte waar om samen de groeimogelijkheden van de zakelijke markt te benutten met het Ericsson Radio Dot-systeem", aldus Arun Bansal, vice-president en hoofd van de Business Unit Radio bij Ericsson". Het systeem is een belangrijke onderscheidende factor van Ericsson’s strategie voor de mobiele zakelijke markt om mobiele en vast-en-mobiele aanbieders in staat te stellen geïntegreerde cloud, connectiviteit en communicatie as-a-service aan hun zakelijke klanten te leveren".

Samenwerking Ericsson/ Vodafone
Op het Mobile World Congress 2014 zijn Vodafone en Ericsson overeengekomen samen als eerste dit innovatieve systeem voor dekking binnenshuis in te gaan zetten. Snelle dataverbindingen in zakelijke omgevingen zijn essentieel om te voorzien in de behoefte aan productiviteit en flexibiliteit van Vodafone’s klanten. Het Ericsson Radio Dot-systeem bouwt voort op dezelfde technologie als in Ericsson’s basisstations voor dekking buitenshuis, waaronder Carrier Aggregation en gecombineerde cellen voor WCDMA en LTE.

De eenvoudige plaatsing en uitbreiding van het systeem voorziet in de toenemende behoefte aan capaciteit en dekking. Doordat de ontwikkeling van het netwerk binnenshuis gelijke tred houdt met die van het netwerk buitenshuis, is de gebruikerservaring overal vergelijkbaar. Het Ericsson Radio Dot-systeem ondersteunt ook integratie met Ericsson’s Wi-Fi-productenlijn voor aanbieders, met functies zoals Real-Time Traffic Steering om de beste gebruikerservaring in zowel Wi-Fi als 3GPP-netwerken te garanderen.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen