Search
Close this search box.
Search

Voorlichtingsbijeenkomst ‘Welkom in de wereld van e-health’

Op donderdag 28 januari organiseert Dokter op Dinsdag @ Bernhoven de eerste van een nieuwe reeks voorlichtingsbijeenkomsten. De eerste avond staat in het teken van PGO Natuurlijk Samen; 'Welkom in de wereld van e-health'.

De PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) Natuurlijk Samen is een digitaal gezondheidsdossier. Daarin werken het Bernhoven ziekenhuis en de huisartsen van de regionale zorggroep Synchroon samen om e-health toepassingen voor steeds meer patiënten en zorgverleners toegankelijk te maken.

Patiënten kunnen daar onder andere hun eigen gezondheidsgegevens inzien en bijhouden. Maar ook communiceren met behandelaars, uitslagen en brieven inzien. Het digitale PGO systeem is nog in ontwikkeling. In de toekomst zullen steeds meer toepassingen voor de patiënten binnen het digitale systeem beschikbaar komen.

e-Health informatiebijeenkomst

Tijdens de informatiebijeenkomst worden diverse vragen beantwoord. Vragen als, Wat heb je nu als patiënt aan zo’n digitaal dossier? Waarom zou ik hier überhaupt gebruik van maken? Wat kan wel en wat kan niet? En hoe werkt dat dan? Programmamanager Sanne Rongen van Bernhoven belicht de wereld van het digitale gezondheidsdossier. Frank van Summeren licht namens de huisartsen toe welke waarde het PGO voor hen heeft en wat het allemaal voor u als patiënt betekent.

(Digi)taal vaardiger worden

De PGO Natuurlijk Samen is een ontwikkeling die past in de digitale toekomst van de zorg; e-health. De snelheid van deze ontwikkelingen kan sommige mensen afschrikken om er aan deel te nemen. Om mensen hierbij te helpen werkt Bernhoven in het kader van het Taalakkoord samen met het regionale Taalnetwerk.

Tijdens de bijeenkomst vertelt Yvonne de Groot van de bibliotheek Uden hoe mensen vanuit ondersteund kunnen worden in hun zoektocht in de digitale wereld. Daarvoor bestaan diverse (leer)programma’s die mensen (digi)taal vaardiger kunnen maken.

Geleidelijke uitbreiding PGO

De PGO van Bernhoven is in april 2017 live gegaan. Eerst voor patiënten met een chronische reumatische aandoening. In februari 2018 is de tweede diagnosegroep, diabetes type 1, gestart met het gebruik ervan. Eind 2018 hadden al 1.350 patiënten en 25 zorgverleners toegang tot de PGO. Ongeveer de helft van deze patiënten logde destijds regelmatig in. De berichten functie wordt gestaag steeds meer gebruikt. Begin 2019 zijn patiënten met de diagnose hartfalen aangehaakt. Sinds 11 november is de PGO toegankelijk voor alle patiënten van het Bernhoven.

Ron Smeets

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Volg jij ons al?