Search
Close this search box.
Search

Vouchers voor innovators zorgtechnologie

Vanaf 1 september 2022 kunnen Zuid-Hollandse zorgtechnologiebedrijven inschrijven voor Europese vouchers in het kader van ‘Kansen voor West. Er zijn vouchers tot tien mille beschikbaar voor het inwinnen van extern advies en vouchers, tot een bedrag van 25 mille, voor deelname aan het Investor Readiness Programma.

Met de vouchers kunnen organisaties hun technologische oplossing sneller klaar maken voor de markt en opschalen in de gezondheidszorg. Vanaf 1 september 2022 tot uiterlijk 30 juni 2023 kunnen er twee typen vouchers aangevraagd worden tot het budget van € 500.000 bereikt is.

Certificering technologie

Het eerste type is een voucher tot tienduizend euro voor het inwinnen van extern advies. Je kunt daarmee de inhuur van een expert bekostigen. Het advies kan bijvoorbeeld gaan over versterking van je businesscase, inzicht geven in de financieringsstructuren van de zorgsector of gaan over juridische aspecten, zoals certificering van technologie.

Het tweede biedt tot 25.000 euro voor deelname aan het Investor Readiness Program. Dit is een intensief programma waar een (aankomend) ondernemer tien weken werkt in een kleine groep ondernemers. Samen ontwikkel je je eigen businesscase en wordt er onder andere goed gekeken naar informatie die nodig is om een kansrijke financierings- of investeringsaanvraag op te stellen.

Technologische zorgoplossingen

De regeling met de vouchers is bedoeld  voor bedrijven die werken aan technologische oplossingen voor de zorg. Hierbij ligt de focus op producten en systemen die worden gebruikt voor diagnose, preventie, bewaking, behandeling of verlichting van ziekten. Het gaat vooral om de inzet van vernieuwende technologieën, zoals AI, VR, AR, healthrobotics, wearables en tal van andere innovatieve mogelijkheden. Zowel startups als doorstarters die toewerken naar een investering kunnen zich melden.

ZorgTech ondersteunt regeling vouchers

Het innovatieprogramma ZorgTech helpt bedrijven bij deze stimuleringsregeling. De vouchers kunnen een extra steun in de rug zijn van innovators. In de praktijk vinden veel bedrijven, zorgpartijen en onderzoekers die innovatieve zorgtechnologie bedenken slechts moeizaam hun weg in het complexe web van verzekeraars, zorgaanbieders, afnemers, regelgeving en diverse overheden. Ook de verplichting tot certificering kan een lastig obstakel voor ondernemers zijn. Zonde natuurlijk, want nieuwe zorgtechnologie speelt een essentiële rol bij het verbeteren en betaalbaar houden van ons zorgstelsel.  Het innovatieprogramma ZorgTech helpt daarom graag om  kansrijke innovaties de weg naar de gezondheidszorg sneller te laten vinden.

Meer informatie over het voucherprogramma vindt u hier.

Peter icthealth

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
DNA-bolletjes data
Data veilig en droog opslaan in DNA-bolletjes
Hartstilstand
Smartwatch registreert hartstilstand en redt levens
Visuele prothese
Visuele prothese voor blinden in ontwikkeling
ransomware
Hackers richten zich nu ook op domotica
wearable
Galaxy Ring meet op sierlijke wijze gezondheid
Data SEH
SEH data en AI kunnen verkeersveiligheid verbeteren
inclusief
Philips wil in 2025 wereldwijd 2 miljard levens verbeteren
subsidies
Nieuwe subsidies voor innovatieve therapie tegen dementie
exergaming
Exergaming laat mensen meer en langer bewegen
app
Zuyderland kiest óók voor berichtenfunctie BeterDichtbij
Volg jij ons al?