Vrouwen stoppen eerder dan mannen met smart health

Vrouwen stoppen vaker dan mannen met het gebruik van smart-health toepassingen dan mannen. 56 procent van de vrouwen zegt op een gegeven moment met het gebruik van smart health toepassingen te stoppen, tegen 44 procent van de mannen. Met name jonge sporters zijn geïnteresseerd in smart health toepassingen, zo blijkt uit de nieuwe Smart Health Monitor van marktonderzoeksbureau Multiscope.

Eén op de vijf Nederlanders gebruikt health-apps om inzicht te krijgen in hun gezondheid of in hun (sport)activiteiten. Jongeren zijn verder vooral geïnteresseerd in de registratie van zaken die te maken hebben met hun mentale gezondheid. Consumenten die wel belangstelling hebben voor smart health-toepassingen maar er nog geen gebruik van maken, hebben volgens de monitor de meeste interesse (66%) in apps die hen helpen bij de registratie van het calorieverbruik.

Van de mensen die bezig zijn met een dieet, gebruikt de helft een smart health-toepassing. Bij 65-plussers is vooral een weegschaal die meteen een lichaamsanalyse biedt (zoals vetgehalte) erg populair.

De Smart Health Monitor geeft inzicht in vier categorieën: Sport & Bewegen, Voeding & Gewicht, Lichaamsfuncties en Mentale Gezondheid. In deze categorieën zijn ruim 100 apps, wearables en meters meegenomen, zoals van Garmin, Fitbit, Medisana, Myfitnesspal, Nike, Runkeeper, Samsung en TomTom.

Een derde Nederlanders gebruikt smart health product

Uit eerder onderzoek van Multiscope bleek dat één op de drie Nederlanders een smart health-product of app gebruikt. Vooral apps zijn populair: 34 procent van de bevolking gebruikt ze om zijn eigen gezondheid of prestaties bij te houden. De meeste gebruikers (56%) registreren hun gezondheid via health-apps. Consumenten registreren vooral zaken op het gebied van sport & bewegen (20%) en voeding & gewicht (18%). Drie op de tien mensen gebruiken wearables om activiteit te registreren – vooral hartslagmeters (48%) en sporthorloges (35%).

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
MRI
Hersenschors kan Parkinsonsymptomen compenseren
Hartoperaties
Sneller herstel hartoperaties door nieuwe methodes
Databeschikbaarheid - Joba vd Berg
VWS, regel die databeschikbaarheid!
symposium
Margreet Vos: ‘Integreer duurzaamheid in de definitie van goede zorg’
Cardiologie
Diakonessenhuis schenkt Utrecht 56 connectieve AED's
Drie overheidsorganisaties op het gebied van cybersecurity openen een gezamenlijk loket waar organisaties cyberdreigingen of -kwetsbaarheden kunnen melden.
Drie cybersecurity-organisaties openen één loket
samenwerking
Regionale samenwerking groeit mede dankzij IZA
Planning gezondheidszorg regiobeelden
NZa: knelpunten aanscherpen in regiobeelden
Rapportage
Spraakherkenningsoplossing voor specialisten blijkt ideaal
hartstilstand
Slim horloge alarmeert meldkamer bij hartstilstand
Volg jij ons al?