Programma

Nieuws
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
20 oktober 2017
Artikel delen

VUmc en AMC kiezen Agfa voor beeld

Agfa HealthCare gaat de Amsterdamse ziekenhuizen Vrije Universiteit Medisch Centrum (VUmc) en Academisch Medisch Centrum (AMC) een VNA (Vendor Neutral Archive) en een organisatiebreed workflowsysteem (PACS2) voor beelden leveren.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

De gunning valt onder het EVA-project, een samenwerkingsverband tussen de twee ziekenhuizen voor de realisatie van het nieuwe elektronisch patiënten dossier, inclusief beeldmanagement. In een eerste fase implementeert het VUmc het VNA en de PACS2-infrastructuur (ICIS) en koppelt het 32 beeld genererende afdelingen. VUmc en AMC hebben elk verschillende locaties. VUmc heeft 733 bedden en 6850 medewerkers, terwijl AMC ongeveer 1000 bedden telt en 8500 medewerkers. De ziekenhuizen werken samen aan een programma voor het elektronisch patiëntendossier (epd), het ‘EPD VUmc & AMC’, kortweg ‘EVA’ genoemd. Binnen het EVA-programma hebben de ziekenhuizen twee aanbestedingen uitgeschreven: een eerste voor een VNA en een tweede voor PACS2. Agfa HealthCare is erin geslaagd om beide aanbestedingen te winnen met ICIS.

Onderling verbinden
De ICIS-oplossing die uitgerold zal worden omvat de componenten ICIS Connect, ICIS Workflow, ICIS Verify, ICIS VNA en ICIS View. ICIS zal de verschillende afdelingen die beelden genereren onderling verbinden. Daarnaast zullen ook de werkprocessen geanalyseerd en geoptimaliseerd worden. ICIS is de ‘gouden standaard’ om het epd te voeden met beelden. Het verbindt patiëntendossiers door er beelddata, afkomstig van verschillende sites, afdelingen en specialismen in te integreren. Zo is het mogelijk om medische beelden samen te brengen, te beheren en uit te wisselen, rechtstreeks via het epd.

Standaardviewer in epd
‘Onze ICIS-oplossing is een geïntegreerd en geconsolideerd systeem dat op kostenefficiënte wijze te beheren is en een grotere standaardisatie realiseert’, zegt Hans Vandewyngaerde, president emea-regio bij Agfa HealthCare. ‘In termen van klinische functionaliteit zullen deze ziekenhuizen niet alleen een VNA rijker zijn, maar ook een bijzonder flexibel workflow-gestuurd systeem plus een geïntegreerde viewer die overal in de organisatie gebruikt kan worden als de standaardviewer in het epd.’

Bron: Computable

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen